Monday 30 September 2024

Zobni vsadki: Rešitev za Vaš Nasmeh

Zobni vsadki so inovativna rešitev za nadomestitev manjkajočih zob, ki zagotavlja trajno funkcionalnost in estetsko dovršen nasmeh. Gre za titanovo vijakasto strukturo, ki jo implantiramo v kost čeljusti, kjer služi kot korenina manjkajočega zoba. Zobni vsadki so z leti postali izjemno priljubljeni zaradi svoje zanesljivosti in dolgotrajnosti.

Prednosti zobnih vsadkov

Zobni vsadki nudijo več prednosti v primerjavi z drugimi rešitvami, kot so zobne proteze ali mostički. Tukaj so nekatere ključne prednosti:

  • Naraven videz in občutek: Vsadki so oblikovani tako, da posnemajo naravne zobe, kar vam omogoča povsem normalen ugriz in govor.
  • Dolgotrajna rešitev: Ob pravilni negi lahko zobni vsadki trajajo celo življenje.
  • Ohranitev zdravja čeljusti: Ker vsadki stimulirajo kost, preprečujejo izgubo kosti in ohranjajo obliko čeljusti.
  • Udobje in stabilnost: Za razliko od snemljivih protez, vsadki nudijo stabilnost brez neprijetnosti.

Zobni vsadki

Kdo je primeren kandidat za zobne vsadke?

Vsak, ki ima zdrave dlesni in zadostno količino kosti v čeljusti, je potencialni kandidat za zobne vsadke. Čeprav je včasih potrebna dodatna obravnava, kot je kostni dodatek, se večina pacientov kvalificira za postopek. Pomembno je tudi, da imate vzpostavljene dobre higienske navade in ste pripravljeni na redne preglede.

Postopek namestitve zobnih vsadkov

Postopek se začne z natančno oceno vašega zobozdravnika, ki bo pregledal vaše stanje in določil, ali ste primeren kandidat. V kolikor je potrebna, se lahko izvede priprava čeljusti, nato pa se vsadek kirurško namesti v kost. Po obdobju celjenja se na vsadek pritrdijo zobne krone, mostički ali proteze, odvisno od vaših potreb.

Zobni vsadki so sodobna, zanesljiva in trajna rešitev za nadomestitev izgubljenih zob. Če želite več informacij o postopku ali se želite posvetovati, obiščite spletno stran Artident in se dogovorite za termin z našimi strokovnjaki.

No comments:

Post a Comment