Thursday 19 September 2024

Vse, kar morate vedeti o All-on-4 implantati: Popolne rešitve za popoln nasmeh

Iskanje najboljše rešitve za nadomeščanje izgubljenih zob je lahko izziv. Eden izmed najnaprednejših in najbolj učinkovitih pristopov je All-on-4 implantati. Ta metoda je revolucionirala zobozdravstvo in je zdaj na voljo tudi v Sloveniji. V tem prispevku bomo raziskali, kaj so All-on-4 implantati, kako delujejo, in zakaj so lahko idealna izbira za vas.

Kaj so All-on-4 implantati?

All-on-4 je inovativna metoda, ki omogoča nadomestitev celotne zgornje ali spodnje čeljusti z le štirimi implantati. Ta tehnika je zasnovana tako, da ponuja stabilnost in dolgotrajnost, pri čemer se uporablja manj implantatov kot pri tradicionalnih metodah.

Ključne prednosti All-on-4:

  1. Minimalna invazivnost: V primerjavi z drugimi metodami zahteva All-on-4 manj kirurških posegov, saj se uporablja le štiri implantate.

  2. Hitro okrevanje: Postopek je manj invaziven, kar pomeni hitrejše okrevanje in manj bolečine po operaciji.

  3. Stabilnost in trdnost: Kljub uporabi manj implantatov je ta metoda izjemno stabilna in zagotavlja dolgotrajno rešitev.

  4. Estetika: Z uporabo All-on-4 lahko dosežete naraven in estetsko dovršen nasmeh, ki se popolnoma prilega vašemu obrazu.

ALL-ON-4 implantati

Kako delujejo All-on-4 implantati?

Metoda All-on-4 temelji na načelu, da se štirje implantati vstavijo v čeljust, in sicer pod posebnimi koti, da se maksimalno izkoristi razpoložljiv kostni material. Ti implantati služijo kot osnova za pritrditev nadomestnih zob, ki so izdelani po meri za popolno prileganje.

Postopek vključuje:

  1. Pre-sekvenčni pregledi: Pred kirurškim posegom boste opravili različne preiskave, vključno z rentgenskimi in CT slikami, da se določi optimalna lokacija za implantate.

  2. Kirurška namestitev: Implantati se vstavijo v čeljust pod kotom, kar omogoča optimalno stabilnost.

  3. Začasni zobje: Takoj po operaciji boste prejeli začasne nadomestke zob, ki vam bodo omogočili, da se vrnete v vsakdanje življenje brez dolgih čakalnih obdobij.

  4. Končni zobni nadomestki: Po obdobju okrevanja se namestijo trajni zobni nadomestki, ki so oblikovani za popolno funkcionalnost in estetiko.

Zakaj izbrati All-on-4?

All-on-4 implantati so odlična izbira za mnoge ljudi, saj ponujajo številne prednosti v primerjavi z drugimi metodami. So idealni za tiste, ki so izgubili več zob in želijo hitro in učinkovito rešitev. Poleg tega, ker se uporablja manj implantatov, je postopek manj invaziven in cenejši.

Kje v Sloveniji lahko pridobite All-on-4 implantate?

V Sloveniji je ena izmed vodilnih klinik za All-on-4 implantate Artident, ki nudi vrhunske storitve in strokovno obravnavo. Več informacij o postopku in možnostih zdravljenja lahko najdete na Artident All-on-4.

Ne odlašajte! Če razmišljate o All-on-4 implantati, se posvetujte z našimi strokovnjaki in odkrijte, kako vam lahko pomagamo doseči popoln nasmeh.

No comments:

Post a Comment