Monday 30 September 2024

ALL-ON-4 Implantati: Revolucionarna Rešitev za Manjkajoče Zobe

Manjkajoči zobje so težava, s katero se srečuje veliko ljudi po svetu, in Slovenija ni izjema. S sodobnimi rešitvami, kot je ALL-ON-4 sistem, lahko ljudje ponovno pridobijo popoln nasmeh in funkcionalnost ustne votline brez zapletenih postopkov, kot je večkratna vgradnja posameznih implantatov.

Kaj je ALL-ON-4?

ALL-ON-4 je inovativna metoda, pri kateri se celotna zobna proteza namesti na samo štiri zobne vsadke. Gre za trajno rešitev, ki omogoča nadomestitev vseh manjkajočih zob zgornje ali spodnje čeljusti z minimalnim številom implantatov. Postopek je hitrejši in manj invaziven kot tradicionalne metode, kar pomeni krajši čas okrevanja in manj operacijskih posegov.

ALL-ON-4 implantati

Prednosti ALL-ON-4 implantatov

  • Hitro pridobitev novih zob: V večini primerov lahko pacient dobi fiksne začasne zobe že isti dan, kar bistveno izboljša kvaliteto življenja.
  • Estetika in funkcionalnost: Implantati so zasnovani tako, da izgledajo in delujejo kot naravni zobje.
  • Stabilnost in trajnost: Zaradi strateške namestitve le štirih vsadkov je sistem izredno stabilen in vzdržljiv.
  • Prihranek časa in stroškov: V primerjavi s tradicionalnimi implantati, ki pogosto zahtevajo večje število posegov, je ALL-ON-4 bolj stroškovno učinkovit in zahteva manj obiskov pri zobozdravniku.

Postopek

Postopek se začne s temeljito diagnozo in načrtovanjem. S pomočjo napredne tehnologije, kot je 3D slikanje, se določi najboljša mesta za namestitev vsadkov. Nato se pod lokalno anestezijo vsadi štiri implantate v čeljustno kost. Na te vsadke se nato pritrdi začasna proteza, ki omogoča takojšnjo funkcionalnost. Po obdobju celjenja, ki običajno traja nekaj mesecev, se začasna proteza zamenja s trajno, kar zagotavlja popoln in trajen nasmeh.

Komu je ALL-ON-4 namenjen?

ALL-ON-4 implantati so idealni za posameznike, ki so izgubili večino ali vse zobe v eni čeljusti. Ta metoda je tudi odlična rešitev za tiste, ki so utrujeni od nošenja neudobnih snemljivih protez ali nimajo dovolj kostne mase za vgradnjo večjega števila implantatov.

Zaključek

ALL-ON-4 je vrhunska rešitev za tiste, ki želijo trajno, estetsko in funkcionalno zamenjavo manjkajočih zob z minimalnim posegom. Pri Artidentu smo ponosni, da ponujamo to napredno rešitev, ki pacientom povrne samozavest, udobje in zdrav nasmeh. Če vas zanimajo ALL-ON-4 implantati ali želite več informacij, vas vabimo, da nas kontaktirate za osebno posvetovanje.

No comments:

Post a Comment