Wednesday 22 February 2023

Štirje razlogi, zakaj pacienti raje izberejo ALL-ON-4 implantate

 

Ob izgubi celotne spodnje, zgornje ali obeh čeljusti je najhitrejša in najmanj zahtevna rešitev običajen umetni zob. Če ste že poskusili z umetnimi zobmi, vas morda ne bo presenetilo, kako nerodni so in kako redno drsijo. Poleg tega ste morda naveličani, da jih morate ponoči odstraniti in očistiti.

Na priznanih zobnih klinikah v Ljubljani vam vrhunski zobozdravniki in strokovnjaki za vsadke ponujajo ALL-ON-4 implantate za ženske in moške, ki so izgubili en sam zob ali obe čeljusti.

Kaj je razlog, da posamezniki izberejo metodo All-on-4? Tukaj je le nekaj najbolj prepričljivih razlogov in spodbud, da razmislite o tej najboljši rešitvi za zamenjavo zob:

Potrebujete večjo obstojnost in zanesljivost

Običajni umetni zobje so posebej oblikovani za vašo čeljustno kost in dlesni, vendar bodo tudi najudobnejši umetni zobje sčasoma postali nerodni kljub uporabi zobnih lepil. Umetni zobje lahko zdrsnejo, ko poskušate jesti žvečljivo hrano, na primer jabolka ali žemljice. V nekaterih primerih lahko umetni zobje zdrsnejo že samo zaradi govorjenja ali smejanja.

All-on-4 implantati odpravijo nerodno drsenje, saj vašo po meri izdelano protezo pritrdijo na štiri natančno nameščene titanove nosilce na čeljust.

all-on-4-implantati

Želite enostaven in običajen pogovor

Zgornji umetni zobje pokrivajo zgornji del ust, kar je lahko neprijetno in spreminja gibanje jezika med govorjenjem. Umetni zobje lahko spremenijo počutje v ustih in upočasnijo vaš običajen govor.

Implantati All-on-4 pa preprosto zdrsnejo čez dlesni in se ne raztezajo do vrha ustne votline. Po kratkem obdobju prilagajanja so implantati podobni običajnim zobem, vi pa se ponovno počutite kot prej.

Želite uživati v hrani

Razen tega, da je z ALL-ON-4 implantati vaš ugriz bolj naraven kot z običajnimi umetnimi zobmi, lahko hrano tudi bolj popolno občutite in okušate. Ker vrh ustne votline ostane nepokrit, lahko z All-on-4 implantati ponovno uživate v hrani.

Ne želite odstranjevati in čistiti umetnih zob

Z umetnimi zobmi morate po jedi temeljito očistiti dlesni, jezik in usta. Poleg tega jih morate tudi ščetkati, nato pa jih ponoči odstraniti in namočiti v posebno raztopino.

All-on-4 implantati ostanejo v vših stih. Ščetkanje zob in skrb za dobro počutje ustne votline je enako kot pri običajnih zobeh, in sicer dvakrat dnevno ščetkanje in dvakrat letno obisk zobne ambulante ter strokovno čiščenje. Najboljše je, da vam med spanjem ni potrebno sneti zob.

Artident je najboljša zobna klinika v Ljubljani, če razmišljate o tem postopku. Naročite se na telefonsko številko 040 607 987.

No comments:

Post a Comment