Tuesday 7 February 2023

Razlogi, zakaj izbrati zobne vsadke

 

Zobni vsadki so odlična rešitev za tiste, ki želijo izboljšati svoj nasmeh. Kljub temu pa se prednosti ne nanašajo le lepši videz. Zobni vsadki prinašajo številne druge koristi. V nekaterih primerih vam lahko celo izboljšajo kakovost življenja.

Katere vrste zobnih vsadkov poznamo?

Obstajajo tri običajne vrste zobnih vsadkov, ki so namenjeni posebnim primerom in razmeram v ustni votlini:

- Endostalni vsadki - to je najbolj varna in osnovna vrsta zobnih vsadkov. Za pravilno vgradnjo vsadka ali nosilca pa je potrebna zdrava struktura čeljustne kosti, da se lahko vsadek ali nosilec ustrezno poveže.

- Subperiostalni vsadki - Ti so namenjeni predvsem pacientom, ki v predelu obrazne strukture potrebujejo več kosti. Za razliko od endostalnega vsadka ne zahteva obsežnega kirurškega posega.

- Zigomatski vsadki - To je najbolj zapletena vrsta zobnih vsadkov. Ti so zasidrani v ličnico in ne v zgornjo čeljust.

Zakaj izbrati zobne vsadke?

Popolnoma razumljivo je, da obstaja več zadržkov glede postopka, še posebej zato, ker vključuje kirurški poseg. Kakor koli že, lahko ste prepričani, da so zobni vsadki, za katere poskrbijo strokovnjaki iz Ljubljane, zanesljivejši od nekaterih drugih tehnik obnove zob.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so zobni vložki najboljša rešitev:

  • Zobni vsadki so zelo podobni naravnim zobem

To je morda največja prednost, ki jo imajo vsadki pred drugimi kozmetičnimi rešitvami za manjkajoče zobe. Nekateri pacienti, ki so šli skozi postopek, ne občutijo razlike med pravimi zobmi in vsadki, zato je prilagoditev zelo preprosta.

  • Zobni vsadki povrnejo normalne funkcije izgubljenih zob

Naslednja velika prednost zobnih vsadkov je, da lahko natančno posnemajo lastnosti pravih zob. Zaradi ustreznega občutka teh nadomestkov bodo vaša usta lahko delovala normalno, kot da nikoli niste izgubili zoba.

  • Zobni vsadki so zanesljivejši od umetnih zob

Umetni zobje se sčasoma razrahljajo, kar pri nekaterih pacientih povzroči strah, ko se smejijo ali po nepotrebnem premikajo čeljust. Napačna postavitev umetnih zob v družbi drugih ljudi je neprijetna in lahko povzroči čustveno bolečino.

Zobni vsadki odpravijo potrebo po snemljivih umetnih zobeh in morebitne kasnejše težave. Nikoli več ne boste zaskrbljeni, da vam bodo zobje izpadli ali se izgubili. Vsadki so varno pritrjeni s pomočjo vijakov in titanovih cilindrov, zato lahko čeljust premikate po želji. 

Zobozdravniki pri Artident v Ljubljani so usposobljeni, da vam ponudijo najboljše zobne vsadke. Naročite se na telefonsko številko 040 607 987.

No comments:

Post a Comment