Wednesday 27 December 2023

Odličnost obnove nasmeha: Doseganje najboljših vsadkov ALL-ON-4

Razvoj zobozdravstvene tehnologije je utrl pot revolucionarnim rešitvam, kot je ALL-ON-4 implanti. Ta inovativna tehnika ponuja učinkovito in trajno rešitev za obnovo celotnega ustja. Doseganje najboljših rezultatov s to vrsto vsadkov vključuje skrbno premislek in sodelovanje z usposobljenimi zobozdravstvenimi strokovnjaki.

Izberite izkušenega strokovnjaka za vsadke

Izbira usposobljenega in izkušenega specialista za implantate je najpomembnejša. Poiščite strokovnjake z dokazanimi izkušnjami pri izvajanju postopkov ALL-ON-4. Njihovo strokovno znanje zagotavlja natančnost, učinkovitost in uspešne rezultate.

Celovito svetovanje in vrednotenje

Podroben posvet je temelj uspešnega postopka ALL-ON-4. Specialist oceni vaše ustno zdravje, strukturo kosti in splošno stanje zob. Ta ocena pomaga določiti kandidaturo in omogoča osebno načrtovanje zdravljenja.

Osebni načrt zdravljenja

Zobozdravstvene potrebe vsakega pacienta so edinstvene. Prilagojen načrt zdravljenja, prilagojen vašim specifičnim zahtevam, zagotavlja optimalne rezultate. Načrt mora upoštevati dejavnike, kot so gostota kosti, poravnava zob in estetske želje.

ALL-ON-4 implantati

Napredna tehnologija in tehnike

Najboljši postopki ALL-ON-4 vključujejo vrhunsko tehnologijo in tehnike. Poiščite klinike, ki uporabljajo 3D slikanje, tehnologijo CAD/CAM in minimalno invazivne kirurške pristope. Ti napredki povečujejo natančnost in spodbujajo hitrejše celjenje.

Celovita priprava pred posegom

Priprava je ključnega pomena za uspešen izid. Vaš zobozdravnik vam bo dal navodila o oskrbi pred posegom, ki lahko vključuje rutino zobne higiene, prilagoditev prehrane in po možnosti uporabo antibiotikov ali ustnih izpiranj.

Učinkovit in udoben postopek

Postopek ALL-ON-4 združuje učinkovitost z udobjem. Pod ustrezno anestezijo ali sedacijo se zobni vsadki strateško namestijo na vnaprej določena mesta, kar omogoča takojšnjo pritrditev protetičnih zob.

Nega in spremljanje po posegu

Po posegu je skrbna pooperativna nega bistvenega pomena za celjenje in integracijo implantata. Sledite navodilom za naknadno nego vašega zobozdravnika. Redni kontrolni pregledi omogočajo spremljanje napredka in takojšnjo obravnavo morebitnih pomislekov.

Predanost ustni higieni in vzdrževanju

Vzdrževanje ustne higiene je bistvenega pomena za dolgo življenjsko dobo vsadkov ALL-ON-4. Sprejmite natančno rutino ustne nege, ki vam jo priporoča vaš zobozdravnik. Redni pregledi in strokovna čiščenja varujejo pred morebitnimi zapleti.

Potrpežljivost in prilagajanje

Prilagajanje na vaše nove zobne vsadke zahteva čas. Na začetku lahko pride do rahlega nelagodja ali pa so potrebne prilagoditve za govor in prehranjevanje. Potrpežljivost in upoštevanje navodil vaše zobozdravstvene ekipe olajšata gladek prehod.

Praznujte preobrazbo

Vsadki ALL-ON-4 ne samo obnovijo funkcijo, temveč tudi pomladijo nasmeh. Sprejmite preobrazbo in uživajte v novoodkritem zaupanju in udobju svojega ustnega zdravja.

Sprejmite prenovljen nasmeh z vsadki ALL-ON-4

Izbira najboljših implantatov ALL-ON-4 v Ljubljani pri Artident vključuje mešanico strokovnega znanja, prilagojene nege, napredne tehnologije in predanosti naknadni negi. S sodelovanjem z izkušenimi specialisti, sledenjem prilagojenemu načrtu zdravljenja in dajanjem prednosti negi po posegu ste na poti k doseganju oživljenega nasmeha, ki izboljša tako funkcijo kot estetiko. Za rezervacijo termina jih pokličite na 040 607 987.

Monday 18 December 2023

Razkrivamo svet zobnih vsadkov: obsežen vodnik po cirkonijevih vsadkih

Zobni vsadki so revolucionirali področje zobozdravstva, saj ponujajo trajno in estetsko prijetno rešitev za manjkajoče zobe. Med različnimi vrstami zobnih vsadkov so vsadki iz cirkonijevega dioksida pridobili pomen zaradi svojih edinstvenih lastnosti in prednosti. V tem obsežnem vodniku se bomo poglobili v svet zobnih vsadkov s poudarkom na cirkonijevih vsadkih, raziskali njihove prednosti in osvetlili njihovo vlogo v sodobni implantologiji.

Razumevanje zobnih vsadkov:

Zobni vsadki so protetični nadomestek za manjkajoče zobe, ki služijo kot sidra za umetne zobe. Kirurško jih vsadijo v čeljustno kost in zagotavljajo trdno podlago za krone, mostičke ali zobne proteze. Vsadki ponujajo številne prednosti, vključno z izboljšano funkcionalnostjo, naravnim videzom in dolgo življenjsko dobo.

Cirkonijevi vsadki: pogled od blizu:

Cirkonijevi vsadki, znani tudi kot keramični vsadki, so postali priljubljeni kot alternativa tradicionalnim titanovim vsadkom. Cirkonij je biokompatibilen material v barvi zob, zaradi česar je odlična izbira za zobne restavracije. Za razliko od titana so cirkonijevi vsadki brez kovin, zaradi česar so privlačna izbira za posameznike z občutljivostjo na kovine.

Zobni vsadki

Ključne prednosti cirkonijevih vsadkov:

Biokompatibilnost: cirkonij človeško telo dobro prenaša, kar zmanjšuje tveganje za alergijske reakcije in vnetja.


Estetika: videz cirkonijevih vsadkov v barvi zob zagotavlja naravno in brezhibno zlitje z okoliškimi zobmi.


Trdnost in vzdržljivost: cirkonijevi vsadki izkazujejo visoko trdnost in vzdržljivost ter zagotavljajo zanesljivo dolgoročno rešitev za zamenjavo zob.


Minimalna toplotna prevodnost: Cirkonijevi Zobni vsadki imajo nižjo toplotno prevodnost kot kovinski vsadki, kar zmanjšuje občutljivost na temperaturne spremembe.

Implantološka pokrajina pri Artident:

Pri Artidentu smo zavezani zagotavljanju naprednih in personaliziranih implantoloških rešitev. Naša ponudba cirkonijevih vsadkov je zasnovana tako, da ustreza edinstvenim potrebam vsakega pacienta in zagotavlja optimalno udobje, funkcionalnost in estetiko. Naša izkušena ekipa implantologov uporablja vrhunske tehnike in tehnologijo za zagotavljanje visokokakovostnih storitev zobnih vsadkov.

Zaključek:

Cirkonijevi vsadki predstavljajo sodoben in inovativen pristop k zobni implantologiji, saj ponujajo alternativo brez kovin z izjemno biokompatibilnostjo in estetsko privlačnostjo. Če razmišljate o zobnih vsadkih, je lahko raziskovanje možnosti cirkonija korak k doseganju naravnega in samozavestnega nasmeha. Pri Artident smo predani temu, da vas vodimo skozi pot vgradnje zobnih vsadkov, s čimer zagotavljamo brezhibno in zadovoljujočo izkušnjo. Pišite nam še danes, da se dogovorite za posvet in odkrijte transformativne prednosti cirkonijevih vsadkov.

Tuesday 5 December 2023

Vodnik po Zobnih Vsadkih: Ključ do Trajnega Nasmeha

Danes se v svetu stomatologije pojavlja vedno več inovacij, med katerimi izstopajo zobni vsadki. Zobni vsadki so postali priljubljena rešitev za tiste, ki želijo nadomestiti izgubljene zobe in ponovno pridobiti popoln nasmeh. Med mnogimi možnostmi pa se v Sloveniji pojavlja vprašanje: Zobni vsadki ali implantati?

Kaj so Zobni Vsadki?

Zobni vsadki so napredna rešitev za nadomeščanje izgubljenih zob. Ti vsadki omogočajo trajno rešitev, ki je bolj naravna in trpežna v primerjavi s tradicionalnimi protezami. Če razmišljate o izboljšanju svojega nasmeha, so zobni vsadki lahko odlična možnost.

Zobni vsadki

Prednosti Zobnih Vsadkov

Trajnost: Zobni vsadki so trajna rešitev, ki lahko traja vse življenje.

Naraven Videz: Zobni vsadki zagotavljajo naraven videz in občutek zob.

Funkcionalnost: Omogočajo normalno žvečenje in govorjenje brez težav.

Ohranjanje Kostne Mase: Zobni vsadki ohranjajo kostno maso in preprečujejo propadanje čeljusti.

Zobni Vsadki ali Implantati: Kako se Odločiti?

Pri odločitvi med zobnimi vsadki in implantati je pomembno upoštevati več dejavnikov, kot so vaše individualne potrebe, finančne zmožnosti in življenjski slog. Posvetujte se s strokovnjakom, da boste lahko sprejeli informirano odločitev glede najboljše možnosti za vaš primer.

Kje dobiti Zobne Vsadke v Sloveniji?

Na srečo je v Sloveniji na voljo več odličnih stomatoloških klinik, ki ponujajo storitve zobnih vsadkov. Če razmišljate o izboljšanju svojega nasmeha in se odločate med zobnimi vsadki in implantati, se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo pomagal najti najboljšo rešitev za vaše potrebe.

Sunday 19 November 2023

Mini zobni vsadki: kompaktna rešitev z velikimi prednostmi

Zobni vsadki so spremenili način nadomeščanja manjkajočih zob, saj zagotavljajo zanesljivo, dolgoročno rešitev, ki izgleda in deluje tako kot naravni zobje. Medtem ko so tradicionalni zobni vsadki že vrsto let zlati standard, obstaja manj znana možnost, imenovana mini zobni vsadki.

Kaj so mini zobni vsadki?

Mini zobni vsadki (MDI), znani tudi kot vsadki majhnega premera ali vsadki ozkega premera, so vrsta zobnih vsadkov, ki imajo manjši premer v primerjavi s tradicionalnimi vsadki. Ti vsadki so običajno narejeni iz titana in so na voljo v različnih dolžinah, vendar je njihova značilnost manjša velikost.

Zobni vsadki

Uporaba mini zobnih vsadkov

Stabiliziranje zobnih protez: Ena od primarnih uporab mini zobnih vsadkov je stabilizacija zobnih protez, tako popolnih kot delnih. MDI lahko namestite v čeljustno kost, da ustvarite sidrne točke za zobne proteze, ki preprečujejo zdrs ali premikanje med jedjo in govorjenjem.

Nadomeščanje majhnih zob: MDI so idealni za nadomeščanje majhnih zob, kot so sekalci ali premolarji. Lahko so primerna možnost, kadar v čeljustni kosti ni dovolj prostora za tradicionalne vsadke.

Podpora kron in mostičkov: Mini zobni vsadki se lahko uporabljajo tudi za podporo posameznih kron in zobnih mostičkov. V primerih, ko tradicionalni vsadki morda niso možnost, MDI ponujajo izvedljivo alternativo.

Kako se mini zobni vsadki razlikujejo od tradicionalnih

Velikost: Kot že ime pove, je najpomembnejša razlika velikost. Mini zobni vsadki imajo manjši premer, običajno od 1,8 mm do 3,3 mm, medtem ko so tradicionalni vsadki večji, običajno 3,4 mm in več.

Kirurški poseg: namestitev mini zobnih vsadkov je pogosto manj invazivna kot vgradnja tradicionalnih vsadkov. Zaradi manjše velikosti morda ne potrebujejo toliko priprave kosti ali časa za celjenje.

Čas celjenja: Mini zobni vsadki imajo običajno krajše obdobje celjenja v primerjavi s tradicionalnimi vsadki. Bolniki lahko občutijo manj nelagodja in se hitreje vrnejo k običajnim dejavnostim.

Vsestranskost: Medtem ko so tradicionalni vsadki vsestranski in jih je mogoče uporabiti v različnih aplikacijah, so MDI bolj specializirani, zasnovani predvsem za posebne funkcije, kot je stabilizacija zobnih protez in nadomeščanje manjših zob.

Cena: Mini zobni vsadki so na splošno stroškovno učinkovitejši od tradicionalnih vsadkov, zaradi česar so privlačna možnost za bolnike z omejenim proračunom.

Kakovost kosti: Mini zobni vsadki so lahko primerni za bolnike z manj gosto čeljustno kostjo, medtem ko tradicionalni vsadki zahtevajo močnejšo strukturo kosti za uspešno namestitev.

Zaključek

Mini zobni vsadki ponujajo manj invazivno, stroškovno učinkovito rešitev za paciente, ki iščejo možnosti zamenjave zoba. Čeprav morda niso primerni za vse primere, so MDI še posebej uporabni za stabilizacijo protez in nadomeščanje manjših zob, kar pacientom zagotavlja izboljšano funkcionalnost in estetiko. Če razmišljate o zobnih vsadkih, je bistveno, da se posvetujete z usposobljenim zobozdravnikom ali oralnim kirurgom, da ugotovite, ali so tradicionalni vsadki ali mini zobni vsadki prava izbira za vaše specifične potrebe.

Thursday 2 November 2023

Izbira pravega zobozdravnika za vsadke All-on-4

Odpraviti se na pot povrnitve nasmeha z zobnimi vsadki All-on-4 je pomembna odločitev. Da bi zagotovili najboljši možen rezultat in izkušnjo brez stresa, je izbira pravega zobozdravnika ključnega pomena.

Poverilnice in kvalifikacije

Prvi korak pri iskanju je preverjanje poverilnic zobozdravnika. Poiščite zobozdravnika, ki je certificiran in se je specializiral za implantologijo. Preverite njihovo izobrazbo, certifikate in povezave z uglednimi zobozdravniškimi združenji.

Izkušnje z vsadki All-on-4

All-on-4 je specializiran postopek in izkušnje so pomembne. Povprašajte o izkušnjah zobozdravnika z All-on-4 etuiji. Vprašajte, koliko posegov so opravili in ali imajo fotografije pred in po ali pričevanja pacientov, ki bi jih lahko delili.

ALL-ON-4 implantati

Napredna tehnologija in tehnike

Vrhunski ponudnik mora biti opremljen z najnovejšo zobozdravstveno tehnologijo in biti na tekočem z napredkom v implantologiji. Povprašajte o opremi in tehnikah, ki jih uporabljajo za postopke All-on-4. Ponudnik, ki vlaga v najsodobnejšo tehnologijo, je pogosto bolj učinkovit in lahko ponudi vrhunske rezultate.

Mnenja in pričevanja bolnikov

Branje mnenj in pričevanj prejšnjih pacientov lahko zagotovi dragocen vpogled v zobozdravnikov ugled in zadovoljstvo pacientov. Poiščite ocene na spletnem mestu zobozdravnika, Googlu ali drugih uglednih platformah za preglede.

Posvetovanje in komunikacija

Dogovorite se za posvet z bodočim ponudnikom. Bodite pozorni na to, kako dobro komunicirajo in ali si vzamejo čas, da razumejo vaše potrebe in odgovorijo na vaša vprašanja. Zobozdravnik, ki posluša in nudi jasna pojasnila, lahko poskrbi, da se boste med postopkom počutili bolj udobno.

Načrtovanje in prilagajanje zdravljenja

Zdravljenje All-on-4 mora biti prilagojeno vašim posebnim potrebam. Poskrbite, da bo zobozdravnik ustvaril prilagojen načrt zdravljenja, ki bo ustrezal vašemu edinstvenemu zobnemu stanju in ciljem. Izogibajte se ponudnikom, ki ponujajo pristop, ki ustreza vsem.

Zgodbe o uspehu in fotografije prej in potem

Prosite za ogled fotografij pred in potem prejšnjih ohišij All-on-4. Ta vizualni dokaz vam lahko da boljšo predstavo o zobozdravnikovih spretnostih in možnih rezultatih, ki jih lahko pričakujete.

Preglednost stroškov

Zahtevajte podrobno razčlenitev stroškov, povezanih s postopkom All-on-4. Ugleden ponudnik bo pregleden glede cen in razpravljal o možnostih financiranja ali zavarovalnem kritju, če je primerno.

Udobje in podpora pacientom

Upoštevajte celotno bolnikovo izkušnjo. Ali zobozdravstvena ordinacija daje prednost vašemu udobju in dobremu počutju? Ali nudijo podporo skozi celoten proces zdravljenja, od začetnega posveta do pooperativne nege?

Zaključek

Izbira pravega zobozdravnika za vaš postopek vsaditve All-on-4 je ključni korak k ponovni vzpostavitvi vašega nasmeha in ustne funkcije. Če upoštevate te smernice in izvedete temeljito raziskavo, lahko z gotovostjo izberete kvalificiranega in izkušenega zobozdravnika, ki vas bo spretno in skrbno vodil skozi postopek. Ne pozabite, da sta zdravje in sreča vaših zob vredni truda pri iskanju pravega ponudnika.

Thursday 12 October 2023

Zobni vsadki ALL-ON-4: rešilna bilka za vaš nasmeh

Se spopadate z manjkajočimi zobmi in iščete trajno rešitev za povrnitev funkcionalnosti in estetike nasmeha? Zobni vsadki ALL-ON-4 so morda odgovor, ki ste ga iskali.

Kaj so zobni vsadki ALL-ON-4?

Zobni vsadki ALL-ON-4 so revolucionaren pristop k obnavljanju zob za posameznike, ki so izgubili več zob ali imajo zobe, ki so resno poškodovani. To inovativno zdravljenje ponuja fiksno protezo s polnim lokom, ki lahko nadomesti celoten zgornji ali spodnji niz zob s samo štirimi zobnimi vsadki. Ključna prednost tehnike ALL-ON-4 je, da zagotavlja varno in stabilno osnovo za zobno protetiko, kar odpravlja potrebo po posameznih vsadkih za vsak zob.

ALL-ON-4 implantati

Prednosti vsadkov ALL-ON-4:

Povrnjeno zaupanje: Ena najpomembnejših prednosti vsadkov ALL-ON-4 je povrnitev vaše samozavesti. Lahko se smejite, jeste in govorite z lahkoto, tako kot bi z vašimi naravnimi zobmi.

Hitro in učinkovito: Za razliko od tradicionalnih metod implantacije, ki zahtevajo obsežnejši postopek implantacije, so implantati ALL-ON-4 znani po svoji učinkovitosti. Zdravljenje je običajno hitrejše, s krajšim časom okrevanja.

Minimalno nelagodje: Mnogi bolniki menijo, da so vsadki ALL-ON-4 relativno neboleči, z minimalnim pooperativnim nelagodjem. Rezultati so vredni manjših nevšečnosti med procesom celjenja.

Izboljšana kakovost življenja: Z zobnimi vsadki ALL-ON-4 lahko uživate v svoji najljubši hrani, razločno govorite in ohranjate svoje ustno zdravje brez težav, povezanih s snemljivo protezo.

Je ALL-ON-4 pravi za vas?

Če želite ugotoviti, ali so zobni vsadki ALL-ON-4 prava rešitev za vaše potrebe po ustnem zdravju, se je bistveno posvetovati z usposobljenim zobozdravstvenim strokovnjakom. Ocenili bodo vašo individualno situacijo, vključno z vašim ustnim zdravjem, gostoto kosti in drugimi dejavniki, da bi ugotovili primernost tega zdravljenja.

Izbira kvalificirane zobozdravstvene klinike:

Pri izbiri implantatov ALL-ON-4 je ključnega pomena, da izberete ugledno in izkušeno zobozdravstveno kliniko, kot je Dentalna klinika Artident Ljubljana. Zagotovite, da je osebje klinike visoko usposobljeno za implantologijo in ima dokazano zgodovino uspešnih postopkov implantacije.

Zaključek:

Zobni vsadki ALL-ON-4 ponujajo rešitev, ki spremeni življenje za posameznike, ki iščejo nadomestek celotnega zobnega loka. S svojimi številnimi prednostmi vam lahko ti implantati zagotovijo lep, funkcionalen in samozavesten nasmeh. Če ste pripravljeni spremeniti svoje ustno zdravje in dobro počutje, se posvetujte z zaupanja vrednim zobozdravnikom, da ugotovite, ali so vsadki ALL-ON-4 prava izbira za vas.

Ste pripravljeni raziskati možnosti zobnih vsadkov ALL-ON-4? Kontaktirajte Zobozdravstveno ambulanto Artident v Ljubljani, da se naročite na posvet in naredite prvi korak k svetlejšemu in samozavestnejšemu nasmehu.

Friday 29 September 2023

Nadčasové Riešenie pre Úplný Úsmev: Zobní Vsadki

Zuby sú dôležitou súčasťou našej identitete a sebavedomia. Strata jedného alibo viacerých zubov môže mať významný vplyv na náš život a samozrejme aj na našu schopnosť žuť potraviny a správne artikulovať slová. Našťastie existuje riešenie pre renovation úplného úsmevu - zobní vsadki. V tejto článku sa dozviete viac o tomto inovatívnom a trvalom spôsobe náhrady stratených zubov.

Čo Sú Zobní Vsadki?

Zobní vsadki často nazývané aj implantáty, sú skutočne revolučným spôsobom náhrady stratených zubov. Ide o umelé zuby, ktoré sú trvalo ukotvené v čeľusti pomocou titánových šróbikov, ktoré fungujú ako korene zubov. Tieto šróbiky sa v chirurgickom zákroku implantujú do kosti a sluzia ako pevná základňa pre následné zubné korunky alibo protézy.

Zobni vsadki

Výhody Zobných Vsadkov

Trvalá Náhrada: Zobní vsadki sú trvalým riešením, ktoré môže vydržať celý život pri správnej starostlivosti.

Prirodzený Vzhľad: Vsadky sú navrhnuté tak, aby pripomínali prirodzené zuby, čo zaručuje esteticky príťažlivý úsmev.

Zlepšená Funkcia: V porovnaní s tradičnými zubnými náhradami poskytujú zobní vsadki lepšiu funkciu žuvania a hovorenia.

Ochrana Zdravia Čeľustnej Kosti: Implantáty stimulujú kostnú tkanivu a pomáhajú udržiavať zdravú čeľustnú kosť.

Pohodlnosť a Sebavedomie: S implantátmi nemusíte mať obavy o ich vypadnutie alibo pohodlie počas jedenia a hovorenia.

Postopek implantacije

Proces implantácie zahŕňa niekoľko krokov, vrátane plánovania, chirurgického zákroku a umiestnenia zubných korún alibo protéz. Celý proces môže trvať niekoľko mesiacov, ale výsledok stojí za to.

Ak sa rozhodnete pre zobné vsadky, je dôležité vyhľadať skúseného implantológa, ktorý vám môže poskytnúť kvalitnú starostlivosť a presný postup. V naši kliniki Artident vám radi pomôžeme z obnovou vášho úsmevu prostredníctvom zobných vsadkov.

Ak máte záujem o viac informácií o zobných vsadkoch alibo by ste radi začali proces obnovy vášho úsmevu, neváhajte nás contactovať na naši spletni strani. Naši odborníci vám radi poskytnú podrobné informácie a individuálnu konzultáciu, aby sme vám pomohli dosiahnuť zdravý a krásny úsmev, ktorý si zaslúžite. https://www.artident.si/

Monday 18 September 2023

Do osupljivega nasmeha z implantati ALL-ON-4

Ali ste utrujeni od soočanja z nelagodjem in negotovostjo, ki jo povzročajo manjkajoči zobje? Ali sanjate o lepem, naravnem nasmehu, ki vam lahko povrne samozavest? Če je tako, so implantati ALL-ON-4 morda rešitev, ki ste jo iskali.

V Artident.si smo specializirani za zagotavljanje vrhunskih rešitev za zobne vsadke, naš tretma ALL-ON-4 pa spremeni igro za posameznike, ki si želijo povrniti svoj nasmeh in ustno funkcionalnost.

Kaj so implantati ALL-ON-4?

ALL-ON-4 implantati so inovativen postopek zobnih vsadkov, namenjen nadomeščanju celotnih lokov manjkajočih zob, bodisi v zgornji ali spodnji čeljusti. To zdravljenje ponuja fiksen, neodstranljiv zobni mostiček, ki je varno pritrjen na samo štiri zobne vsadke. To pomeni, da vam lahko ALL-ON-4 pomaga doseči popolnoma funkcionalen niz zob z izjemno stabilnostjo, tudi če ste doživeli znatno izgubo zob.

Prednosti ALL-ON-4 Implantati

Takojšnji rezultati: Ena najpomembnejših prednosti ALL-ON-4 je ta, da lahko našo kliniko zapustite s popolnoma novimi zobmi še isti dan po posegu. Brez čakanja na ozdravitev ali večkratnih sestankov.

Povečana samozavest: Manjkajoči zobje lahko močno vplivajo na vašo samozavest. ALL-ON-4 implantati zagotavljajo naraven nasmeh, ki lahko poveča vašo samozavest in vam pomaga, da se znova počutite kot ste.

Izboljšano žvečenje in govor: Z ALL-ON-4 lahko brez nelagodja uživate v svoji najljubši hrani in razločno govorite, ne da bi vas skrbelo zdrs zobne proteze.

Ohranjanje čeljustne kosti: Zobni vsadki stimulirajo čeljustno kost, pomagajo preprečiti izgubo kostne mase in ohranjajo mladosten videz obraza.

Enostavno vzdrževanje: Skrb za implantate ALL-ON-4 je enostavna. Redna ustna higiena, kot sta ščetkanje in uporaba zobne nitke, je vse, kar je potrebno, da bodo vaši novi zobje v odličnem stanju.

Zakaj izbrati Artident.si za svoje implantate ALL-ON-4?

V Artident.si imamo ekipo izkušenih in visoko usposobljenih implantologov, ki so predani zagotavljanju najboljše možne oskrbe za naše paciente. Naši najsodobnejši objekti in vrhunska tehnologija zagotavljajo, da boste deležni vrhunske obravnave v udobnem okolju.

Zavedamo se, da so zobozdravstveni posegi lahko zastrašujoči, zato dajemo prednost udobju pacientov in si prizadevamo ustvariti izkušnjo brez stresa. Naše prijazno in usposobljeno osebje je tu, da odgovori na vsa vaša vprašanja in vas vodi skozi celoten postopek.

Zaključek

Če ste pripravljeni narediti prvi korak k osupljivemu nasmehu in boljši kvaliteti življenja, so implantati ALL-ON-4 na Artident.si morda prava rešitev za vas. Poslovite se od manjkajočih zob in pozdravite samozavesten, sijoč nasmeh.

Ne oklevajte in nas kontaktirajte še danes, da se dogovorite za posvet in izvedete več o tem, kako lahko implantati ALL-ON-4 spremenijo vaše življenje.

Friday 1 September 2023

Povrnite si nasmeh z zobnimi vsadki ALL-ON-4

Ste naveličani skrivanja nasmeha zaradi manjkajočih zob ali neudobnih protez? Zobni vsadki ALL-ON-4 so lahko rešitev, ki vam spremeni življenje, ki ste jo iskali. V tej objavi v spletnem dnevniku bomo raziskali prednosti in prednosti vsadkov ALL-ON-4 in zakaj postajajo najboljša izbira za tiste, ki iščejo možnost trajnega in naravnega zobnega nadomestka.

Razumevanje zobnih vsadkov ALL-ON-4

Zobni vsadki ALL-ON-4 so revolucionaren pristop k nadomeščanju zob v celotni usti. Ta tehnika ponuja pacientom možnost nadomestitve celotnega loka manjkajočih zob s samo štirimi strateško nameščenimi vsadki. Za razliko od tradicionalnih zobnih protez so vsadki ALL-ON-4 varno zasidrani v vaši čeljustni kosti, kar zagotavlja stabilnost in funkcionalnost, ki je zelo podobna naravnim zobem.

Prednosti vsadkov ALL-ON-4:

Takojšnji rezultati: Ena najpomembnejših prednosti ALL-ON-4 je takojšnja povrnitev vašega nasmeha. Zobozdravstveno ordinacijo lahko zapustite s popolnoma delujočimi zobmi še isti dan kot je bil vstavljen implantat.

Izboljšana stabilnost: štirje vsadki so strateško postavljeni, da kar najbolje izkoristijo vašo razpoložljivo kost, kar zagotavlja stabilno in varno podlago za vaše nove zobe.

ALL-ON-4 implantati

Izboljšana moč žvečenja: za razliko od tradicionalnih protez vam vsadki ALL-ON-4 omogočajo uživanje v vaši najljubši hrani, ne da bi vas skrbelo nelagodje ali omejitve.

Ohranjanje čeljustne kosti: Vsadki stimulirajo vašo čeljustno kost in preprečujejo izgubo kostnine, do katere pogosto pride zaradi manjkajočih zob. To pomaga ohranjati strukturo obraza in preprečuje prezgodnje staranje.

Naravna estetika: restavracije ALL-ON-4 so skrbno izdelane tako, da izgledajo in se počutijo kot naravni zobje. Prilagojene so tako, da se ujemajo z vašim edinstvenim nasmehom in vam dajejo zaupanje v vaš videz.

Povečana samozavest: Ponovna pridobitev lepega nasmeha ter sposobnosti jesti in govora z lahkoto lahko poveča vašo samozavest in kakovost življenja.

Postopek:

Postopek ALL-ON-4 običajno vključuje posvet, operacijo vgradnje implantata in pritrditev začasne proteze na isti dan. Po obdobju celjenja se izdela trajna restavracija, ki se popolnoma prilega vašemu nasmehu.

Je ALL-ON-4 pravi za vas?

Zobni vsadki ALL-ON-4 so odlična možnost za posameznike z veliko izgubo zob ali tiste, ki iščejo bolj stabilno in priročno alternativo tradicionalnim protezam. Če želite ugotoviti, ali ste kandidat za ALL-ON-4, se posvetujte z izkušenim implantologom.

Zaključek:

Zobni vsadki ALL-ON-4 lahko spremenijo vaše življenje in vam zagotovijo lep in funkcionalen nasmeh, ki traja vse življenje. Poslovite se od težav s tradicionalnimi zobnimi protezami in pozdravite samozavesten nasmeh naravnega videza. Če ste pripravljeni narediti prvi korak k svetlejši prihodnosti, se naročite na posvet z našimi izkušenimi implantologi v Dentalni ambulanti Artident.

Naj vas manjkajoči zobje ne zadržujejo več. Pišite nam še danes in odkrijte, kako lahko zobni vsadki ALL-ON-4 izboljšajo vašo kakovost življenja in vam pomagajo povrniti nasmeh.

Sunday 13 August 2023

Poleg manjkajočih zob: razkrivamo izjemne prednosti zobnih vsadkov!

Ko gre za obnavljanje manjkajočih zob, so zobni vsadki postali standard brez konkurence v sodobnem zobozdravstvu. Ne le, da zagotavljajo naravno in funkcionalno rešitev, ampak zobni vsadki odkrivajo tudi kraljestvo nepričakovanih prednosti, ki segajo daleč dlje od zapolnitve vrzeli v vašem nasmehu. Tukaj se bomo poglobili v presenetljive prednosti zobnih vsadkov in kako lahko močno vplivajo na vaše ustno zdravje, splošno dobro počutje in samozavest. Raziskujmo!

Izboljšano zdravje in stabilnost čeljustne kosti:

Pripravite se, da vas bo presenetila izjemna sposobnost zobnih vsadkov za zaščito in krepitev zdravja vaše čeljustne kosti. Ko izgubite zob, lahko sčasoma postopoma propade spodnja čeljustna kost. Vendar pa zobni vsadki posnemajo delovanje naravnih zobnih korenin in dajejo vitalno stimulacijo, ki preprečuje izgubo kostnine in ohranja celovitost obrazne strukture. Izkusite temelj moči in stabilnosti kot še nikoli prej!

Implantati

Izboljšana funkcija govora in žvečenja:

Poslovite se od govornih motenj in ogroženih žvečilnih sposobnosti, ki jih povzročajo manjkajoči zobje. Zobni vsadki povrnejo optimalno trdnost in stabilnost, potrebno za brezhiben govor in učinkovito žvečenje, ter vam omogočajo, da uživate v svoji najljubši hrani in komunicirate z neomajno samozavestjo. Naj se sliši vaš glas in uživajte v vsakem prijetnem grižljaju!

Dolgotrajna obstojnost:

Za razliko od tradicionalnih zobnih restavracij, ki lahko zahtevajo zamenjavo po nekaj letih, so zobni vsadki zasnovani tako, da vzdržijo preizkus časa. S skrbno nego in vzdrževanjem lahko ti vsadki vzdržijo vse življenje, zaradi česar so stroškovno učinkovita in neomajna naložba v vaše ustno zdravje. Sprejmite zagotovilo trajne in dolgotrajne rešitve, ki vas bo spremljala na vaši življenjski poti.

Ohranjeni sosednji zobje:

Za razliko od alternativnih možnosti zamenjave zob, kot so zobni mostički, ki pogosto zahtevajo spremembe sosednjih zdravih zob za podporo, zobni vsadki odpravljajo potrebo po takšnih spremembah. Z ohranjanjem naravne strukture in celovitosti sosednjih zob vsadki spodbujajo harmonijo v vašem ustnem ekosistemu in zagotavljajo brezhiben, neprekinjen nasmeh. Poslovite se od nepotrebnih predelav in uživajte v lepoti popolne, nespremenjene zobne pokrajine.

Izboljšana estetika obraza:

Pomladite svoj videz in se poslovite od povešenosti obraza in prezgodnjega staranja zaradi manjkajočih zob. Zobni vsadki nudijo neprecenljivo podporo vašim obraznim strukturam, preprečujejo resorpcijo kosti in ohranjajo naravne konture vašega obraza. Povrnite si mladostni sijaj in uživajte v transformativni moči poživljenega nasmeha. Naj vaša notranja lepota zasije!

Večja samozavest in samospoštovanje:

Ponovno odkrijte brezmejno moč samozavesti, medtem ko se poslavljate od negotovosti, povezane z manjkajočimi zobmi. Zobni vsadki nudijo trajno in estetsko prijetno rešitev, ki vam omogoča, da si povrnete dih jemajoč nasmeh in izžarevate novo odkrito samozavest v vsakem družabnem in poklicnem srečanju.

Tuesday 1 August 2023

Zobna tesnoba: nasveti za premagovanje strahu in živčnosti pri zobozdravniku

Pri marsikomu lahko obisk zobozdravnika v Ljubljani sproži občutke strahu in nervoze. Zobna tesnoba je pogosta težava, ki prizadene posameznike vseh starosti, kar vodi do zapoznelih obiskov zobozdravnika in morebitnih težav z ustnim zdravjem. Vendar je bistveno, da se spopademo s to tesnobo, da ohranimo dobro ustno higieno in preprečimo poslabšanje zobnih težav. Pogovorimo se o temeljnih vzrokih za zobozdravstveno anksioznost in ponudimo praktične nasvete, ki vam bodo pomagali premagati strah pred obiskom zobozdravnika.

Razumevanje zobne anksioznosti

Zobno anksioznost lahko povzročijo različni dejavniki, kot so pretekle negativne izkušnje, strah pred bolečino, občutek izgube nadzora ali celo zvok zobozdravstvenih instrumentov. Priznavanje in razumevanje specifičnih sprožilcev vaše zobne skrbi je prvi korak k njenemu premagovanju.

Zobozdravnik Ljubljana

Izberite pravega zobozdravnika

Iskanje pravega zobozdravnika v Ljubljani, ki razume vašo tesnobo in poskrbi, da se počutite udobno, lahko bistveno spremeni. Poiščite zobozdravnika, ki je specializiran za zdravljenje pacientov z zobozdravstveno anksioznostjo, ali tistega, ki je znan po nežnem in empatičnem pristopu. Posvetujte se s prijatelji ali preberite spletne ocene, da poiščete zobozdravnika, ki ustreza vašim potrebam.

Komunicirajte s svojim zobozdravnikom

Odprta komunikacija z vašim zobozdravnikom je ključnega pomena. Ne oklevajte in z njimi delite svoje strahove in skrbi. Sočutni zobozdravnik si bo vzel čas, da vam bo prisluhnil in obravnaval vaše skrbi ter poskrbel, da se boste med obiskom počutili bolj sproščeno.

Postopna izpostavljenost in desenzibilizacija

Če imate hudo zobozdravstveno zaskrbljenost, razmislite o pristopu postopnega izpostavljanja. Začnite s kratkimi obiski za manjše posege, postopoma se prebijajte do daljših terminov. Ta tehnika desenzibilizacije vam lahko sčasoma pomaga zgraditi zaupanje v zobozdravniško okolje.

Sprostitvene tehnike

Učenje sprostitvenih tehnik je lahko koristno pri obvladovanju zobne anksioznosti. Vadite globoko dihanje, meditacijo ali vaje vizualizacije, da pomirite živce pred in med zobozdravniškim pregledom. Nekatere zobozdravstvene ordinacije ponujajo celo ugodnosti, kot je pomirjujoča glasba ali zabava, ki vam pomagajo pri sprostitvi.

Pripeljite podpornega spremljevalca

Če vas na pregled pri zobozdravniku spremlja prijatelj ali družinski član, ki vas podpira, je to lahko tolažba in pomiritev. Če veste, da je ob vas nekdo, ki mu zaupate, lahko zmanjšate tesnobo in ustvarite občutek varnosti.

Razmislite o zobozdravstvu s sedacijo

Za posameznike s hudo zobozdravstveno anksioznostjo je lahko sedacijsko zobozdravstvo izvedljiva možnost. Pogovorite se s svojim zobozdravnikom o tehnikah sedacije, kot je dušikov oksid (smejalni plin) ali peroralni sedativi, ki vam lahko pomagajo ostati mirni in sproščeni med postopkom.

Nagradite se

Ustvarite pozitivne asociacije na obiske zobozdravnika tako, da se nagradite po vsakem obisku. Načrtujte nekaj prijetnega ali si privoščite nekaj, kar imate radi, kot način za praznovanje soočanja s strahom in skrbi za vaše ustno zdravje.

Monday 17 July 2023

Znanost za All-on-4: Kako lahko štirje vsadki spremenijo vaš nasmeh

Imeti bleščeč nasmeh se pogosto šteje za eno najbolj privlačnih lastnosti, ki jih človek lahko ima. 😄 Na žalost lahko odsotnost zob ali zanašanje na zobne proteze močno vpliva tako na samopodobo kot na ustno funkcionalnost. 😔 Na srečo je zobozdravstvena tehnologija napredovala in privedla do inovativnih rešitev, kot je izjemna tehnika zobnih vsadkov All-on-4. 💡 Ta preobrazbeni postopek uporablja samo štiri vsadke za obnovitev celotnega zobnega loka, rezultat pa je naraven in funkcionalen nasmeh, ob katerem boste samozavestni. 💯

🔬 Razumevanje zobnih vsadkov All-on-4:

Izjemna implantacijska tehnika ALL-ON-4 vključuje strateško namestitev štirih vsadkov znotraj čeljustne kosti, da se zagotovi celovita podpora celotnemu naboru zob. 🦷 Za razliko od tradicionalnih zobnih vsadkov, ki zahtevajo posamezne vsadke za vsak zob, ALL-ON-4 implantati maksimira uporabo razpoložljive kostne strukture in zmanjša potrebo po postopkih presaditve kosti. Ta edinstven pristop nudi številne prednosti, vključno s krajšim časom zdravljenja, nižjimi stroški in večjo stabilnostjo. 💪

⚙️ Vloga osteointegracije:

Oseointegracija igra ključno vlogo v zobni implantologiji. Nanaša se na brezhibno zlitje zobnih vsadkov s sosednjim kostnim tkivom, kar ustvarja harmonično integracijo. 🧬 Pri postopku All-on-4 so vsadki izdelani iz biokompatibilnih materialov, kot je titan, kar jim omogoča, da se sčasoma zlijejo s čeljustno kostjo. Ta močna vez ustvarja osnovo za nove zobe, kar zagotavlja dolgoročno stabilnost in optimalno funkcionalnost. 🏗️

⚖️ Pomen kotov in porazdelitve obremenitve:

Uspeh tehnike All-on-4 je v strateški postavitvi in natančni kotnosti zobnih vsadkov. S spretnim kotom posteriornih vsadkov se sile med grizenjem in žvečenjem enakomerno porazdelijo po vseh štirih vsadkih. 📏 Z enakomerno porazdelitvijo obremenitve ta mehanizem preprečuje nepotrebno obremenitev posameznih vsadkov in tako učinkovito zmanjša možnost odpovedi vsadka. Poleg tega ta natančna angulacija omogoča optimalno uporabo razpoložljive kosti, kar pogosto odpravlja potrebo po postopkih presaditve kosti. 💪

💻 Računalniško podprto načrtovanje in kirurška natančnost:

Revolucionarni napredek v računalniško podprtem oblikovanju in kirurškem načrtovanju je spremenil postopek All-on-4. 🌐 Zobozdravniki lahko zdaj uporabljajo najsodobnejše tehnike slikanja, vključno s računalniško tomografijo s stožčastim žarkom (CBCT), za zajemanje zelo podrobnih 3D slik pacientove čeljusti z izjemno natančnostjo. Ta najsodobnejša natančnost zobozdravnikom omogoča natančno načrtovanje natančne namestitve vsadkov, kar zagotavlja optimalne rezultate, hkrati pa zmanjša morebitne zaplete med kirurško fazo. 🎯

⏱️ Imediate Teeth: moč rezultatov v istem dnevu:

Ena najbolj izjemnih prednosti tehnike All-on-4 je njena sposobnost, da pacientom zagotovi takojšnje zobe. ✨ Po vgradnji implantatov se na implantate pritrdi začasna proteza, ki omogoča pacientu, da že isti dan zapusti zobozdravstveno ordinacijo s popolnoma funkcionalnim zobovjem. Ta takojšnja obnova ne poveča samo zadovoljstva pacientov, ampak tudi spodbuja hitrejše celjenje in pomaga pri lažjem prilagajanju novim zobem. 💫

Wednesday 28 June 2023

All-on-4 v primerjavi z zobnimi mostički: izbira prave restavracije za vas

Ko gre za obnovo manjkajočih zob, so na voljo številne možnosti, od katerih vsaka ponuja svoj niz prednosti in dejavnikov, ki jih je treba upoštevati. Dve priljubljeni izbiri za zobne restavracije sta sistem zobnih vsadkov All-on-4 in zobni mostički. Obe možnosti ponujata učinkovite rešitve za nadomeščanje več manjkajočih zob, vendar se razlikujeta po pristopu in dolgoročnih učinkih. V tej objavi v spletnem dnevniku bomo raziskali ključne značilnosti ALL-ON-4 implantati, da vam bomo pomagali sprejeti informirano odločitev o najboljši možnosti obnove za vaše specifične potrebe.
Razumevanje All-on-4:

Sistem zobnih vsadkov All-on-4 je revolucionarno zdravljenje, ki pacientom zagotavlja fiksen niz novih zob, podprt s samo štirimi zobnimi vsadki. Ta tehnika ponuja trajno in naravno rešitev za posameznike, ki so izgubili večino ali vse svoje zobe. Namestitev vsadkov v čeljustno kost je skrbno izvedena, da se optimizira stabilnost in zagotovi zadostna podpora za protetične zobe.

ALL-ON-4 implantati

Prednosti:

Stabilnost: vsadki All-on-4 zagotavljajo izjemno stabilnost in preprečujejo zdrs ali premikanje protetičnih zob.

Ohranjanje kosti: vsadki pomagajo stimulirati čeljustno kost, preprečujejo izgubo kosti in ohranjajo naravno strukturo obraza.

Enostavno vzdrževanje: Restavracije All-on-4 je mogoče vzdrževati podobno kot naravne zobe, pri čemer je za ustrezno nego potrebno redno ščetkanje in nitkanje.

Slabosti:

Invazivni postopek: Namestitev zobnih vsadkov vključuje kirurški poseg, ki lahko zahteva obdobje celjenja in začasno protetiko.

Cena: All-on-4 je lahko na začetku dražji v primerjavi z drugimi možnostmi, čeprav ponuja dolgoročne koristi.

Raziskovanje zobnih mostičkov:

Zobni mostički so običajna in pogosto uporabljena izbira za nadomeščanje manjkajočih zob. Sestavljeni so iz umetnih zob (pontikov), ki so podprti z zobnimi kronami, nameščenimi na sosednjih naravnih zobeh ali vsadkih. Mostički so nesnemne restavracije, ki nudijo stabilnost in estetsko izboljšavo za paciente z nekaj manjkajočimi zobmi.

Prednosti:

Stroškovno učinkovito: Zobni mostički so cenovno ugodnejši od vsadkov All-on-4.

Časovno učinkovito: celoten postopek postavitve mostu je mogoče zaključiti v nekaj tednih.

Slabosti:

Povečana obraba naravnih zob: Zobni mostički potrebujejo podporo sosednjih zob, kar lahko povzroči dodatno obremenitev in obrabo teh zob.

Omejena stimulacija kosti: za razliko od vsadkov mostički ne stimulirajo čeljustne kosti, kar lahko sčasoma povzroči izgubo kosti.

Izzivi vzdrževanja: Čiščenje zobnih mostičkov zahteva dodatne napore, kot je uporaba navojev za nitko ali posebnih ščetk, da ohranite območje pod medčlani čistim.

Izbira prave obnove za vas:

Ko se odločate med All-on-4 in zobnimi mostički, je pomembno upoštevati vaše posebne potrebe, proračun in dolgoročne cilje. Če poiščete nasvet kvalificiranega zobozdravnika, boste lažje določili najprimernejšo možnost za vaše posebne potrebe.

Monday 19 June 2023

Vse, kar morate vedeti o vsadkih ALL-ON-4 za lep nasmeh

Če vam manjka več zob ali ste se naveličali ukvarjati z neudobnimi protezami, so vsadki ALL-ON-4 lahko odlična rešitev za vas. Ta inovativna zobozdravstvena tehnika nudi trajno in naravno povrnitev nasmeha, kar vam zagotavlja samozavest, da pokažete svoje čudovite zobe. V tej objavi na spletnem dnevniku bomo raziskali prednosti, postopke in vidike implantatov ALL-ON-4, ki jih ponuja zobna klinika Artident v Sloveniji.

Prednosti vsadkov ALL-ON-4:

Stabilen in varen: vsadki ALL-ON-4 zagotavljajo stabilno in varno podlago za vaše nove zobe. S samo štirimi strateško nameščenimi vsadki je vaša restavracija trdno zasidrana, kar vam omogoča, da jeste, govorite in se samozavestno smejite.

Naraven videz: Zobna proteza, pritrjena na vsadke, je narejena po meri, da se ujema z obliko, velikostjo in barvo vaših naravnih zob. To zagotavlja brezhiben in naraven videz, izboljša vaš nasmeh in splošno estetiko obraza.

Izboljšana ustna funkcija: vsadki ALL-ON-4 povrnejo vašo popolno funkcijo žvečenja, kar vam omogoča uživanje v raznoliki prehrani brez omejitev. Za razliko od tradicionalnih zobnih protez vam ni treba skrbeti, da bi zdrsnili ali imeli nelagodje med jedjo ali govorjenjem.

Ohranja zdravje kosti: vsadki stimulirajo čeljustno kost, preprečujejo izgubo kosti in ohranjajo njeno strukturo. To ne le podpira vaše obrazne poteze, ampak prispeva tudi k dolgoročnemu zdravju ust.


Postopek vsadka ALL-ON-4:

Postopek implantacije ALL-ON-4 običajno vključuje naslednje korake:

Posvetovanje in načrtovanje zdravljenja: Vaša pot se začne s posvetom v zobozdravstveni kliniki Artident. Naši usposobljeni implantologi bodo ocenili vaše ustno zdravje, se pogovorili o vaših ciljih in oblikovali osebni načrt zdravljenja.

Namestitev vsadka: Med operacijo so štirje vsadki strateško nameščeni v vaši čeljustni kosti. Ta tehnika izkorišča razpoložljivo kostno gostoto, kar pogosto odpravlja potrebo po postopkih presaditve kosti.

Začasna restavracija: Začasna zobna proteza je pritrjena na vsadke, kar vam omogoča, da zapustite kliniko s funkcionalnim in estetskim nasmehom, medtem ko se vsadki celijo in integrirajo s kostjo.

Končna obnova: Po večmesečnem obdobju celjenja, med katerim se vsadki zlijejo s kostjo (oseointegracija), je vaša trajna zobna proteza izdelana po meri in varno pritrjena na vsadke, s čimer je dokončana preobrazba vašega nasmeha.

Premisleki o vsadkih ALL-ON-4:

Medtem ko vsadki ALL-ON-4 implantati ponujajo številne prednosti, je treba upoštevati nekaj dejavnikov:

Kandidatura: Ni vsakdo primeren kandidat za vsadke ALL-ON-4. Ocenili bodo vaše splošno ustno zdravje, gostoto kosti in anamnezo, da bi ugotovili, ali ste upravičeni do postopka.

Vzdrževanje: Ustrezna ustna higiena in redni zobozdravniški pregledi so bistveni za dolgoročno uspešnost vaših vsadkov ALL-ON-4. Vaš zobozdravnik vam bo dal posebna navodila, kako skrbeti za vaše vsadke in protezo.

Cena: Cena vsadkov ALL-ON-4 se lahko razlikuje glede na individualne potrebe in kompleksnost primera. Glede na dolgotrajne koristi in izboljšano kakovost življenja pa mnogi bolniki ugotovijo, da je to vredna naložba.

Zaključek:

Če iščete trajno rešitev za nadomestitev več manjkajočih zob, lahko implantati ALL-ON-4, ki jih ponuja Stomatološka klinika Artident v Sloveniji, spremenijo vaš nasmeh in povrnejo ustno funkcijo. S strokovnim znanjem naših implantologov in najsodobnejšo tehnologijo, ki je na voljo, lahko dosežete naraven nasmeh, ki poveča vašo samozavest in splošno dobro počutje. Naročite se na posvet še danes in naredite prvi korak k lepemu nasmehu z vsadki ALL-ON-4

Tuesday 6 June 2023

Zobni vsadki za nadomestek enega zoba: trajna rešitev

Izguba zoba lahko močno vpliva na vaše ustno zdravje, funkcionalne sposobnosti in samozavest. Na srečo je zobozdravstvena tehnologija naredila izjemen napredek in ponudila trajno in zanesljivo rešitev: zobne vsadke.

Razumevanje zobnih vsadkov:

Zobni vsadki so sestavljeni iz biokompatibilnih materialov, običajno iz titana, in služijo kot umetne zobne korenine. S kirurškim postopkom se varno namestijo v čeljustno kost in ustvarijo stabilno podlago za nadomestni zob ali krono. V nasprotju z običajnimi protezami ali mostički zobni vsadki zagotavljajo dolgotrajno in estetsko prijetno možnost zamenjave enega samega zoba.

Zobni vsadki

Prednosti zobnih vsadkov:

Izboljšana funkcija: Zobni vsadki posnemajo funkcionalnost naravnih zob, kar vam omogoča, da z gotovostjo grizete, žvečite in govorite. Zagotavljajo stabilnost in vam omogočajo, da uživate v raznoliki paleti živil, ter vam povrnejo sposobnost, da jeste z lahkoto in samozavestjo.

Estetsko prijeten: Zobni vsadki so individualno prilagojeni, da se uskladijo z barvo, obliko in velikostjo vaših obstoječih zob, kar zagotavlja brezhiben in pristen videz nasmeha.

Ohranjanje čeljustne kosti: Po izgubi zoba lahko čeljustna kost postopoma propade. Zobni vsadki aktivno stimulirajo čeljustno kost, ščitijo pred izgubo kostne mase in ohranjajo naravne konture obraza.

Dolgoživost: S skrbno nego in rednim vzdrževanjem lahko zobni vsadki zdržijo celo življenje, kar jih uveljavlja kot stroškovno učinkovito dolgoročno rešitev.

Zobni vsadki

Postopek zobnega vsadka:

Začetni posvet: Vaše ustno zdravje bo ocenil vaš zobozdravnik, ki bo pregledal predel, kjer zob manjka, in ugotovil, ali ste primeren kandidat za zobne vsadke.

Namestitev implantata: Z uporabo lokalne anestezije se implantat kirurško vstavi v čeljustno kost. V nekaj mesecih je vsadek podvržen oseointegraciji, procesu, v katerem se integrira in spoji s kostjo.

Namestitev opornika: Ko je vsadek popolnoma integriran, se pritrdi opornik – spojnik med vsadkom in nadomestnim zobom.

Namestitev krone: Personalizirana zobna krona, natančno izdelana v harmoniji z barvo in obliko vaših naravnih zob, je skrbno pritrjena na nastavek, s čimer se zaključi postopek obnove.

Premisleki glede zobnih vsadkov:

Ustno zdravje: Ustrezno zdravje dlesni in čeljustne kosti je bistvenega pomena za uspeh zobnih vsadkov. Vaš zobozdravnik bo ocenil zdravje in stanje vaših dlesni in čeljustne kosti, da preveri njihovo sposobnost zagotavljanja ustrezne podpore za implantat.

Časovnica zdravljenja: zdravljenje z zobnimi vsadki običajno zahteva večkratne obiske v nekaj mesecih, da se omogoči celjenje in oseointegracija. Na podlagi vaših posebnih potreb bo vaš zobozdravnik izdelal prilagojen načrt zdravljenja in določil časovnico, ki opisuje potrebne korake za vaš postopek vsaditve zob.

Vzdrževanje: Za zagotovitev dolgoročnega uspeha in trajnosti vašega zobnega vsadka je bistvenega pomena vzdrževanje redne ustne higiene, ki vključuje ščetkanje, nitkanje in naročanje na rutinske zobozdravstvene preglede. Z vestno skrbjo za svoje ustno zdravje lahko pomembno prispevate k dolgotrajnosti in splošnemu dobremu počutju vašega zobnega vsadka.

Prevzemite pobudo in se posvetujte s svojim zobozdravnikom in raziščite, ali so zobni vsadki idealna izbira za vaše specifične okoliščine. To je prvi korak k poživitvi vašega nasmeha, povečanju vaše samozavesti in izboljšanju splošnega ustnega počutja.

Tuesday 16 May 2023

Vaš Zaupanja vreden Zobozdravnik Ljubljana

Iščete zanesljivega in usposobljenega zobozdravnika v Ljubljani? Ne iščite dlje od zobozdravstvene klinike Artident. Naša klinika v središču Ljubljane je namenjena zagotavljanju izjemne zobozdravstvene oskrbe in preobrazbe nasmeha. Z našo izkušeno ekipo zobozdravnikov in najsodobnejšo tehnologijo nudimo obsežno paleto zobozdravstvenih storitev, ki izpolnjujejo vse vaše potrebe po ustnem zdravju.

Strokovna zobozdravstvena oskrba Ljubljana:

V zobni kliniki Artident dajemo prednost vašemu ustnemu zdravju in si prizadevamo zagotoviti najvišji standard zobozdravstvene oskrbe. Ne glede na to, ali potrebujete rutinske zobozdravstvene preglede, kozmetično zobozdravstvo ali obnovitvene postopke, je naša usposobljena ekipa tukaj, da zagotovi osebno zdravljenje, prilagojeno vašim posebnim potrebam. Uporabljamo najnovejše tehnike in napredno opremo, da zagotovimo optimalne rezultate in udobje pacientov.

Celovite storitve:

Naš zobozdravnik v Ljubljani nudi široko paleto storitev za reševanje različnih zobozdravstvenih težav. Od preventivne oskrbe, kot so profesionalna čiščenja in zobozdravniški pregledi, do kozmetičnih tretmajev, kot so beljenje zob in luske, smo predani temu, da vam pomagamo do zdravega in lepega nasmeha. Specializirani smo tudi za obnovitvene postopke, vključno z zobnimi vsadki, kronami in mostički, za povrnitev funkcije in estetike vaših zob.

ALL-ON-4 implantati

Na pacienta osredotočen pristop:

V zobni kliniki Artident se zavedamo, da je vsak pacient edinstven, zato si vzamemo čas, da prisluhnemo vašim skrbem in ciljem. Naša prijazna in sočutna ekipa zagotavlja udobno in sproščujoče okolje, tako da bo vaša zobozdravstvena izkušnja brez stresa. Verjamemo v izobraževanje naših pacientov o njihovem ustnem zdravju in možnostih zdravljenja, kar jim omogoča, da sprejemajo informirane odločitve o ALL-ON-4 implantati.

Najsodobnejši objekt:

Naša klinika je opremljena s sodobno tehnologijo in sledi strogim protokolom sterilizacije, ki zagotavljajo varno in higiensko okolje. Nenehno vlagamo v najnovejše zobozdravstvene inovacije, da zagotovimo natančno diagnostiko in učinkovito zdravljenje, ki vam zagotavlja najboljše možne rezultate.

Naročite svoj termin:

Če iščete zaupanja vrednega zobozdravnika v Ljubljani, je tukaj za vas Zobozdravstvena ambulanta Artident. Doživite izjemno zobozdravstveno oskrbo, prilagojeno pozornost in toplo, prijetno vzdušje. Kontaktirajte nas še danes, da se dogovorite za svoj termin in naredite prvi korak k bolj zdravemu in lepšemu nasmehu.

Zaključek:
V Zobozdravstveni kliniki Artident smo navdušeni nad zagotavljanjem vrhunske zobozdravstvene oskrbe v Ljubljani. Z našo izkušeno ekipo, celovitimi storitvami in pristopom, osredotočenim na pacienta, se trudimo preseči vaša pričakovanja in vam pomagati doseči optimalno ustno zdravje. Zaupajte zobozdravniški ambulanti Artident kot svojemu zanesljivemu zobozdravniku v Ljubljani in odkrijte razliko, ki jo lahko naredimo v vašem nasmehu.

Tuesday 11 April 2023

Implantati All-on-4 v Ljubljani: popolna rešitev za izgubo zob

Izguba zob je lahko velik problem za vsakogar, saj vpliva na njegovo sposobnost jesti, govoriti in se samozavestno nasmehniti. Na srečo je tehnologija zobnih vsadkov napredovala do te mere, da zdaj obstaja več možnosti za paciente, ki so izgubili nekatere ali vse svoje zobe. Ena najbolj priljubljenih možnosti je sistem vsadkov All-on-4.

V Artidentu v Ljubljani ponujamo sistem vsadkov ALL-ON-4 implantati v Ljubljani kot rešitev za paciente, ki so izgubili večino ali vse zobe. Ta inovativni sistem zobnih vsadkov uporablja samo štiri vsadke na lok za podporo celotnemu naboru protetičnih zob. Sistem je zasnovan tako, da zagotavlja stabilno in dolgotrajno rešitev za bolnike z manjkajočimi zobmi, tudi če imajo znatno izgubo kostnine.

All-on-4 Implants in Ljubljana

Sistem vsadkov All-on-4 ponuja veliko prednosti pred tradicionalnimi protezami ali drugimi sistemi vsadkov. Sistem je stroškovno učinkovit in zahteva manj vsadkov, zaradi česar je idealna rešitev za bolnike, ki imajo morda omejeno gostoto čeljustne kosti ali se želijo izogniti posegom presaditve kosti. Sistem je tudi manj invaziven kot tradicionalne metode implantacije, kar omogoča hitrejše in udobnejše obdobje okrevanja.

All-on-4 Implants in Ljubljana

Pri Artidentu uporabljamo napredno tehnologijo in tehnike, s katerimi zagotavljamo, da naši pacienti prejmejo najboljšo možno oskrbo. Naša izkušena in usposobljena zobozdravstvena ekipa bo ocenila vaše posebne potrebe in oblikovala načrt zdravljenja, ki je prilagojen vaši edinstveni situaciji. Z najsodobnejšo opremo in materiali izdelujemo zobne protetike, ki so funkcionalne, trpežne in naravnega videza.

Če se spopadate z izgubo zob, je sistem vsadkov All-on-4 morda rešitev, ki ste jo iskali. V Artident v Ljubljani nudimo celovite storitve zobnih implantatov, ki vam povrnejo nasmeh in zaupanje. Pišite nam še danes, da se dogovorite za posvet in izveste več o našem sistemu vsadkov All-on-4.

Saturday 1 April 2023

Vse, kar morate vedeti o zobnih vsadkih

Zobni implantati so eden najbolj priljubljenih in inovativnih posegov v sodobnem zobozdravstvu. So nova metoda za nadomeščanje zob, ki so bili izgubljeni ali odstranjeni zaradi resne bolezni in gnilobe. Za zobne vsadke se odločajo pacienti, ki želijo enega ali več zob nadomestiti z estetsko dovršeno in popolnoma funkcionalno protezo.

Tukaj je vse, kar morate vedeti o zobnih vsadkih:

Kaj so zobni vsadki?

Zobni vsadki je zatiček iz titana, ki se kirurško vgradi v čeljust pod rob dlesni. Ta stebriček deluje kot korenina manjkajočega zoba in zagotavlja stabilno podlago za zobno krono, mostiček ali zobno protezo. Zobni vsadki so zasnovani tako, da se sčasoma zlijejo s kostjo in tako ustvarijo močno in trajno podlago za nadomestni zob.

Vrste zobnih vsadkov

Obstaja več vrst zobnih vsadkov, vendar je najpogostejši endostalni vsadek. Ta vsadek se vgradi neposredno v čeljustno kost in se uporablja za podporo posameznega nadomestnega zoba ali mostička. Druga vrsta zobnega vsadka je subperiostalni vsadek, ki se namesti na vrh čeljustne kosti in se uporablja za podporo proteze.

Prednosti zobnih vsadkov

Zobni vsadki ponujajo številne prednosti pred drugimi možnostmi nadomestka zob, kot so proteze in mostički. So bolj trpežni in dolgotrajni ter izgledajo in delujejo kot naravni zobje. Zobni vsadki pomagajo tudi pri ohranjanju okoliških zob in kosti, kar lahko prepreči nadaljnjo izgubo zob in ohrani obliko obraza.

Postopek zobnega vsadka

Postopek vgradnje zobnega vsadka vključuje več korakov, vključno z začetnim posvetom, operacijo vgradnje vsadka in namestitvijo nadomestnega zoba. Dolžina posega je odvisna od individualnih potreb pacienta in števila potrebnih vsadkov.

Izbira pravega specialista za zobne vsadke

Ko izbirate specialista za zobne vsadke, je pomembno, da poiščete nekoga, ki ima izkušnje in je specializirano usposobljen za postopke zobnih vsadkov. Poiščite strokovnjaka, ki nudi individualizirana svetovanja, temeljite diagnoze in jasno komunikacijo skozi celoten proces. Pomembno je tudi pregledati specialistove poverilnice, preglede in fotografije prejšnjih bolnikov pred in po.

V Artident, v Ljubljani se naši izkušeni strokovnjaki za zobne vsadke zavzemajo, da našim pacientom zagotovijo najvišjo kakovost oskrbe in najboljše možne rezultate. Če vas zanimajo zobni implantati, nas kontaktirajte in se dogovorimo za posvet.

Tuesday 21 March 2023

Kako izbrati najboljšega zobozdravnika za implantate ALL-ON-4 v Ljubljani

Zobni implantati sodijo med najbolj opazne in inovativne posege sodobnega zobozdravstva.

Gre za novo metodo za nadomestitev zob, ki so bili izgubljeni ali odstranjeni zaradi resne bolezni in gnilobe.

Za to metodo se odločajo tudi pacienti, ki želijo nadomestiti vsaj enega ali več zob z estetsko in popolnoma uporabno protezo.

Za najboljše zobne implantate vsekakor morate izbrati najboljšega strokovnjaka za zobne implantate v Ljubljani. Oglejmo si nekatere razloge, zakaj bi izbrali najboljšega strokovnjaka za ALL-ON-4 implantate v Ljubljani

Specializacija 

Specializacija na posameznem področju zobozdravstva zahteva, da se strokovnjaki dodatno izobražujejo in usposabljajo na področju, ki jim je najbližje. Tako se na primer strokovnjak za parodontologijo dodatno usposablja na področju zdravja in zdravljenja dlesni.

ALL-ON-4 implantati v Ljubljani

Poleg tega mora biti strokovnjak za zobne vsadke ustrezno izobražen in seznanjen s posamezno tehniko.

Nikakor ni narobe, če med prvim srečanjem pridobite nekaj informacij o tem, kako se strokovnjak posveča temu področju, saj se tako prepričate, da je ustrezno usposobljen za to zdravljenje.

Individualno svetovanje za zobne implantate v Ljubljani

Izkušen strokovnjak za zobne implantate bo redno zahteval, da se opravi individualen posvet o rentgenskih slikah in oceni, ter pacientu omogočil, da pride v njihovo ustanovo na strokovni pogovor o zobnih implantatih.

Temeljito diagnozo in priporočila lahko strokovnjaki posredujejo le, ko se z bolnikom srečajo iz oči v oči.

Diagnoze vam nikoli ne bodo postavljali pred spleta ali po telefonu. Poiščite strokovnjake za zobne vsadke, ki nudijo svetovanje o zobnih vsadkih, in jih povprašajte po stroških.

Vztrajnost pri posredovanju informacij

Usposobljen strokovnjak za zobne implantate bo redno posredoval informacije, ki jih pacient potrebuje, in odgovoril na vsa vprašanja v zvezi z dobrim počutjem zob in zobnimi implantati.

Podrobno lahko predstavijo podrobno metodologijo in strategijo vsadkov.

Spodbudil vas bo, da delite svoje pomisleke in upoštevate njegove predloge. V primeru nejasnosti lahko postavite vprašanja.

Rezultati in mnenja

Večina strokovnjakov bo svoje delo potrdila z dokumentacijo in fotografijami in svojih pacientov pred in po zdravljenju, kar bo morebitnim pacientom pomagalo pri lažjem odločanju.

Te so običajno nameščene v njihovi ordinaciji, v nekaterih primerih pa jih je mogoče videti tudi na njihovi spletni strani ali družbenih medijih.

Zobozdravniki pacientom z veseljem dovolijo, da si ogledajo mnenja in se pogovorijo z njihovimi dosedanjimi strankami.

Mnenja in ocene si vsekakor oglejte na spletnih straneh in družbenih medijih. Ocene pacientov ustvarjajo predstavo kakovosti dela in obravnave določenega strokovnjaka. Izogibajte se strokovnjakov z negativnimi ocenami.

Na podlagi teh ugotovitev boste prišli do zobozdravnikov klinike Artident v Ljubljani. Naročite se na telefonsko številko 040 607 987.

Wednesday 22 February 2023

Štirje razlogi, zakaj pacienti raje izberejo ALL-ON-4 implantate

 

Ob izgubi celotne spodnje, zgornje ali obeh čeljusti je najhitrejša in najmanj zahtevna rešitev običajen umetni zob. Če ste že poskusili z umetnimi zobmi, vas morda ne bo presenetilo, kako nerodni so in kako redno drsijo. Poleg tega ste morda naveličani, da jih morate ponoči odstraniti in očistiti.

Na priznanih zobnih klinikah v Ljubljani vam vrhunski zobozdravniki in strokovnjaki za vsadke ponujajo ALL-ON-4 implantate za ženske in moške, ki so izgubili en sam zob ali obe čeljusti.

Kaj je razlog, da posamezniki izberejo metodo All-on-4? Tukaj je le nekaj najbolj prepričljivih razlogov in spodbud, da razmislite o tej najboljši rešitvi za zamenjavo zob:

Potrebujete večjo obstojnost in zanesljivost

Običajni umetni zobje so posebej oblikovani za vašo čeljustno kost in dlesni, vendar bodo tudi najudobnejši umetni zobje sčasoma postali nerodni kljub uporabi zobnih lepil. Umetni zobje lahko zdrsnejo, ko poskušate jesti žvečljivo hrano, na primer jabolka ali žemljice. V nekaterih primerih lahko umetni zobje zdrsnejo že samo zaradi govorjenja ali smejanja.

All-on-4 implantati odpravijo nerodno drsenje, saj vašo po meri izdelano protezo pritrdijo na štiri natančno nameščene titanove nosilce na čeljust.

all-on-4-implantati

Želite enostaven in običajen pogovor

Zgornji umetni zobje pokrivajo zgornji del ust, kar je lahko neprijetno in spreminja gibanje jezika med govorjenjem. Umetni zobje lahko spremenijo počutje v ustih in upočasnijo vaš običajen govor.

Implantati All-on-4 pa preprosto zdrsnejo čez dlesni in se ne raztezajo do vrha ustne votline. Po kratkem obdobju prilagajanja so implantati podobni običajnim zobem, vi pa se ponovno počutite kot prej.

Želite uživati v hrani

Razen tega, da je z ALL-ON-4 implantati vaš ugriz bolj naraven kot z običajnimi umetnimi zobmi, lahko hrano tudi bolj popolno občutite in okušate. Ker vrh ustne votline ostane nepokrit, lahko z All-on-4 implantati ponovno uživate v hrani.

Ne želite odstranjevati in čistiti umetnih zob

Z umetnimi zobmi morate po jedi temeljito očistiti dlesni, jezik in usta. Poleg tega jih morate tudi ščetkati, nato pa jih ponoči odstraniti in namočiti v posebno raztopino.

All-on-4 implantati ostanejo v vših stih. Ščetkanje zob in skrb za dobro počutje ustne votline je enako kot pri običajnih zobeh, in sicer dvakrat dnevno ščetkanje in dvakrat letno obisk zobne ambulante ter strokovno čiščenje. Najboljše je, da vam med spanjem ni potrebno sneti zob.

Artident je najboljša zobna klinika v Ljubljani, če razmišljate o tem postopku. Naročite se na telefonsko številko 040 607 987.

Tuesday 7 February 2023

Razlogi, zakaj izbrati zobne vsadke

 

Zobni vsadki so odlična rešitev za tiste, ki želijo izboljšati svoj nasmeh. Kljub temu pa se prednosti ne nanašajo le lepši videz. Zobni vsadki prinašajo številne druge koristi. V nekaterih primerih vam lahko celo izboljšajo kakovost življenja.

Katere vrste zobnih vsadkov poznamo?

Obstajajo tri običajne vrste zobnih vsadkov, ki so namenjeni posebnim primerom in razmeram v ustni votlini:

- Endostalni vsadki - to je najbolj varna in osnovna vrsta zobnih vsadkov. Za pravilno vgradnjo vsadka ali nosilca pa je potrebna zdrava struktura čeljustne kosti, da se lahko vsadek ali nosilec ustrezno poveže.

- Subperiostalni vsadki - Ti so namenjeni predvsem pacientom, ki v predelu obrazne strukture potrebujejo več kosti. Za razliko od endostalnega vsadka ne zahteva obsežnega kirurškega posega.

- Zigomatski vsadki - To je najbolj zapletena vrsta zobnih vsadkov. Ti so zasidrani v ličnico in ne v zgornjo čeljust.

Zakaj izbrati zobne vsadke?

Popolnoma razumljivo je, da obstaja več zadržkov glede postopka, še posebej zato, ker vključuje kirurški poseg. Kakor koli že, lahko ste prepričani, da so zobni vsadki, za katere poskrbijo strokovnjaki iz Ljubljane, zanesljivejši od nekaterih drugih tehnik obnove zob.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so zobni vložki najboljša rešitev:

  • Zobni vsadki so zelo podobni naravnim zobem

To je morda največja prednost, ki jo imajo vsadki pred drugimi kozmetičnimi rešitvami za manjkajoče zobe. Nekateri pacienti, ki so šli skozi postopek, ne občutijo razlike med pravimi zobmi in vsadki, zato je prilagoditev zelo preprosta.

  • Zobni vsadki povrnejo normalne funkcije izgubljenih zob

Naslednja velika prednost zobnih vsadkov je, da lahko natančno posnemajo lastnosti pravih zob. Zaradi ustreznega občutka teh nadomestkov bodo vaša usta lahko delovala normalno, kot da nikoli niste izgubili zoba.

  • Zobni vsadki so zanesljivejši od umetnih zob

Umetni zobje se sčasoma razrahljajo, kar pri nekaterih pacientih povzroči strah, ko se smejijo ali po nepotrebnem premikajo čeljust. Napačna postavitev umetnih zob v družbi drugih ljudi je neprijetna in lahko povzroči čustveno bolečino.

Zobni vsadki odpravijo potrebo po snemljivih umetnih zobeh in morebitne kasnejše težave. Nikoli več ne boste zaskrbljeni, da vam bodo zobje izpadli ali se izgubili. Vsadki so varno pritrjeni s pomočjo vijakov in titanovih cilindrov, zato lahko čeljust premikate po želji. 

Zobozdravniki pri Artident v Ljubljani so usposobljeni, da vam ponudijo najboljše zobne vsadke. Naročite se na telefonsko številko 040 607 987.

Sunday 22 January 2023

Zakaj se ljudje radi odločijo za namestitev implantatov ALL-ON-4 v Ljubljani?

 

Iščete pravo rešitev  v Ljubljani za svoje manjkajoče zobe? Če je odgovor pritrdilen, potem morate razmisliti o zdravljenju z implantati ALL-ON-4 v priznani zobozdravstveni kliniki v Ljubljani. Običajno je površina implantata ALL-ON-4 narejena iz titana, ki zagotavlja boljšo biološko povezavo s kostjo.

Zobni implantat ALL-ON-4 je umetna korenina, ki se vstavi v čeljustno kost in je osnova za protetično telo, kot so prevleka, mostiček itd. Veljajo za trajno rešitev za manjkajoče zobe, saj obvarujejo sosednje zobe pred brušenjem. Z zobnimi implantati si zagotovite:

  • Privlačen nasmeh
  • Obnovitev normalne žvečilne sposobnosti
  • Zaščita preostalih zob

Kako skrbeti za zobne implatate?

Zobni implantati zahtevajo enako nego in vzdrževanje kot vaši naravni zobje. Za ohranitev dolge življenjske dobe zobnih implantatov jih morate redno čistiti in nitkati. To bo pomagalo preprečiti kopičenje bakterij okoli zobnih implantatov. Za redne preglede morate sodelovati z vrhunskim zobozdravnikom. Ti vam bodo pomagali čim prej diagnosticirati morebitne spremembe. To je edini način za ohranjanje zobnih implantatov v odličnem stanju še dolga leta.

Implantati ALL-ON-4

Zakaj izbrati zobne implantate ALL-ON-4?

Zobni implantat ALL-ON-4 je najbolj napreden način zdravljenja v zobozdravstvu. Gre za najnovejšo metodo, ki uporablja štiri zobne implantate za povrnitev vašega nasmeha in samozavesti. Z njim lahko nadomestite izgubljene strukture in izboljšate celoten videz spodnje tretjine obraza. Zdravljenje z implantati ALL-ON-4 v Ljubljani omogoča ponovno vzpostavitev podpore ust in ličnic ter učinkovito delovanje naravnega žvečenja. To je idealna rešitev za tiste, ki iščejo fiksno snemljivo protetiko. S to metodo obnovite izgubljene zobe ali zobe v zelo slabem stanju. Odlična je za ljudi z minimalno količino kosti, ki je potrebna za vstavitev implantata, in za tiste, ki nimajo možnosti običajne protetične rehabilitacije z implantati.

Pomembnost metode zobnih implantatov ALL-ON-4

  • Cenovno ugodnejša rešitev od običajne protetične rehabilitacije z implantati
  • Ni potrebe po augmentaciji kosti in povišanja dna sinusa
  • Kratek čas okrevanja
  • Naravni videz obraza in povrnitev izgubljene funkcije žvečenja
  • Dolgoročna rešitev

Zaključek

Ko se želite naročiti na poseg z zobnimi implantati v Ljubljani, se obrnite na Artident. So strokovnjaki za izvajanje zdravljenja z zobnimi implantati ALL-ON-4 za učinkovito zamenjavo zob. Njihovi implantati so primerni za stabilizacijo proteze, ki pomaga pri vzpostavitvi želene funkcionalnosti. Če se želite naročiti na poseg z zobnimi implantati ALL-ON-4 v Ljubljani, se čim prej obrnite na Artident na telefonsko številko +386 40 607987. Za več informacij o naših možnostih zdravljenja z zobnimi implantati se še danes obrnite na ekipo.

Wednesday 4 January 2023

Zakaj so zobni vsadki priljubljena rešitev za zamenjavo zob?

 

Naši zobje opravljajo pomembno funkcionalno in družbeno vlogo v našem vsakdanjem življenju. Pomagajo nam pri vsem, od prehranjevanja do izražanja. Z nasmehom ustvarjate prvi vtis. Vpliva na to, kako vas dojemajo v poklicnih in družabnih krogih. Če vam manjkajo zobje ali so poškodovani, lahko to slabo vpliva na vaše poklicno in družabno življenje. V tem primeru pridejo prav zobni vsadki.

Zobni vsadki veljajo za naslednjo najboljšo stvar po naravnih zobeh. Namenoma so izdelani tako, da so po videzu, občutku in funkcionalnosti podobni vašim pravim zobem.  Z vsadki se lahko smejte bolj samozavestno. Na dolgi rok vam lahko nudijo boljšo vrednost kot običajne rešitve za zamenjavo zob, ki so na voljo. Morda razmišljate o tem, zakaj so zobni vsadki priljubljena možnost za zamenjavo zob. Spodaj predstavljamo najboljše razloge, zakaj so zobni vsadki priljubljena in učinkovita možnost zamenjave zob.

                                   Zobni vsadki

Naraven videz in prijeten občutek

Zobni vsadki so izdelani tako, da so po videzu, občutku in delovanju podobni vašim naravnim zobem. Poleg tega vam zobni vsadki omogočajo, da se lahko samozavestno smejite, jeste in se udeležujete družabnih dejavnosti. Ni vam treba skrbeti, kako dobro so videti in ali vam bo zobna proteza izpadla.

Trajnost in zanesljivost

Podobno kot pri naravnih zobeh morate pozornost nameniti pravilni negi in vzdrževanju vsadkov. Imajo torej enako dolgo življenjsko dobo kot običajne metode obnavljanja zob. Redno jih morate ščetkati in uporabljati zobno nitko. Redno obiskujte zobozdravnika in si tako zagotovite boljše zdravje in dobro počutje zob.

Večja stopnja uspešnosti

Če za zobne vsadke skrbite, je njihova doba trajanja v primerjavi z drugimi možnostmi za zamenjavo zob enaka ali celo boljša od njih. Tehnologija in tehnike vsadkov se izboljšujejo, zato se izboljšuje tudi njihova uspešnost. Če ste dobrega zdravja, imate več možnosti za uspešno zdravljenje z vsadki.

Izboljšana sposobnost žvečenja in uživanja hrane

Zobni vsadki so običajno zasidrani v čeljustni kosti tako kot naravni zobje. Sčasoma vam bodo pomagali ohraniti funkcionalnost čeljustne kosti in zmanjšati poškodbe kosti. Z zamenjavo manjkajočih zob z vsadki boste lahko bolje žvečili hrano in samozavestno govorili ali se smejali.

Izboljšane značilnosti obraza in kosti

Z operacijo zobnega vsadka se ohrani naravno zobno tkivo. Za običajne mostičke ni treba obravnavati sosednjih zob. To ne le ohranja trdnost kosti, temveč tudi zmanjšuje njihovo resorpcijo in propadanje. Namen je zaščititi čeljustno kost.

Zaključek

Vsi navedeni razlogi potrjujejo, da zobni vsadki dolgoročno zagotavljajo odlično vrednost. Lahko so prava naložba, če želite izboljšati zdravje ustne votline na dolgi rok. Če se želite posvetovati o zobnih vsadkih, se obrnite na Artident.  Dogovorite se za posvet z njihovo ekipo in jim dovolite, da vam pomagajo povrniti nasmeh in samozavest, ki si ju zaslužite!