Wednesday 19 January 2022

5 koristnih nasvetov za nego zobnih vsadkov

Ste se odločili za zobne implantate? Če je odgovor pritrdilen, ste se odločili pravilno. Najbrž ste zelo navdušeni nad tem, da jih boste dobili. Z novimi zobmi namreč pridobite samozavest in bleščeč nasmeh. In kar je še pomembneje, med prehranjevanjem in govorjenjem boste uživali v funkciji naravnih zob.

Zavedati se morate, da zobni implantati trajajo veliko dlje kot katerakoli druga alternativa za zamenjavo zob. Gre za eno največjih prednosti, ki jih morate imeti v mislih. To je tudi razlog, zakaj se je pametno odločiti za implantate.

A to še ne pomeni, da vam za zobne implantate ne bo treba pravilno skrbeti. Tako kot pri drugih zdravstvenih vprašanjih tudi ustnega zdravja ne smete nikoli zanemariti. Za implantate in naravne zobe lahko ustrezno skrbite istočasno.

Upoštevajte nekaj koristnih nasvetov za nego implantatov.

Implantati

1. Pomembno je redno ščetkanje.

Implantate je treba ščetkati tako redno kot naravne zobe. S tem je poskrbljeno, da so preostali zobje, vključno z implantati, vednoočiščeni in brez kariesa. Vrsta zobne ščetke ni pomembna, vendar priporočamo ščetko z mehkimi ščetinami.  Tako vaši vsadki in zobje ne bodo poškodovani zaradi agresivnega ščetkanja.

2. Ne pozabite na zobno nitko.

Redna uporaba zobne nitke je enako pomembna kot ščetkanje. Gre za zelo pomembno stvar, ki jo morate upoštevati pri svojih implantatih. Redno čiščenje z nitko poskrbi, da se med zobmi ne bodo zataknili ostanki hrane ali zobne obloge. Pri tem je pomembno, da zobno nitko uporabljate nežno, saj tako ne bo prišlo do poškodb zobnih implantatov in dlesni.

3. Pazite na dobro prehrano.

Tako kot pri večini zobozdravstvenih posegov in postopkov je tudi pri zobnih vsadkih treba upoštevati pravilno prehrano. Napočil je čas, da se poslovite od trde in lepljive hrane, saj ta lahko poškoduje vaše implantate in tudi preostale zobe. Prav tako se izogibajte uživanju trdih oreščkov, ledu in drugih živil, ter lepljivih in žvečljivih bonbonov, kot so karamela.

4. Znebite se slabih navad.

Kajenje in pitje alkohola sta zelo škodljiva za vaše zdravje. Enako velja za zdravje vaših zob. Nikotin v cigaretnem dimu negativno vpliva na zdravje vaših dlesni, kar je za implantate nevarno, zlasti v prvih šestih mesecih celjenja, saj zmanjšuje prekrvavitev dlesni.

Tudi alkohol praviloma upočasnjuje proces zdravljenja. Vsekakor si želite hitrega okrevanja ter dobrega zdravja dlesni in zob, zato se kar znebite slabih navad. 

5. Obiščite strokovnega zobozdravnika v svoji bližini.

Z rednimi obiski pri zobozdravniku lahko izboljšate splošno zdravje zob. Po končanem postopku zdravljenja z zobnimi implantati je priporočljivo, da se dogovorite za redne obiske.

Poleg tega morate zobne vsadke preveriti vsaj dvakrat na leto, torej enako kot pri rednih zobozdravstvenih pregledih. Tako boste od svojega zobozdravnika dobili najnovejše informacije o integriteti svojih zobnih implantatov. Prav tako lahko povprašate za dodatne nasvete glede ohranjanje dobrega zdravja in dobrega počutja zob.

Zaključek -

Ko gre za odločanje o zdravljenju z zobnimi implantati in nadaljnji oskrbi, se nikakor ne smete zadovoljiti z manj kot najboljšim. Tukaj vstopi Artident iz Ljubljane. Smo strokovnjaki za zagotavljanje sodobnih zobozdravstvenih in implantoloških rešitev z uporabo najsodobnejših materialov in postopkov zdravljenja. Za več informacij nas lahko še danes pokličete na telefonsko številko +386 40 607987.

No comments:

Post a Comment