Sunday 22 January 2023

Zakaj se ljudje radi odločijo za namestitev implantatov ALL-ON-4 v Ljubljani?

 

Iščete pravo rešitev  v Ljubljani za svoje manjkajoče zobe? Če je odgovor pritrdilen, potem morate razmisliti o zdravljenju z implantati ALL-ON-4 v priznani zobozdravstveni kliniki v Ljubljani. Običajno je površina implantata ALL-ON-4 narejena iz titana, ki zagotavlja boljšo biološko povezavo s kostjo.

Zobni implantat ALL-ON-4 je umetna korenina, ki se vstavi v čeljustno kost in je osnova za protetično telo, kot so prevleka, mostiček itd. Veljajo za trajno rešitev za manjkajoče zobe, saj obvarujejo sosednje zobe pred brušenjem. Z zobnimi implantati si zagotovite:

  • Privlačen nasmeh
  • Obnovitev normalne žvečilne sposobnosti
  • Zaščita preostalih zob

Kako skrbeti za zobne implatate?

Zobni implantati zahtevajo enako nego in vzdrževanje kot vaši naravni zobje. Za ohranitev dolge življenjske dobe zobnih implantatov jih morate redno čistiti in nitkati. To bo pomagalo preprečiti kopičenje bakterij okoli zobnih implantatov. Za redne preglede morate sodelovati z vrhunskim zobozdravnikom. Ti vam bodo pomagali čim prej diagnosticirati morebitne spremembe. To je edini način za ohranjanje zobnih implantatov v odličnem stanju še dolga leta.

Implantati ALL-ON-4

Zakaj izbrati zobne implantate ALL-ON-4?

Zobni implantat ALL-ON-4 je najbolj napreden način zdravljenja v zobozdravstvu. Gre za najnovejšo metodo, ki uporablja štiri zobne implantate za povrnitev vašega nasmeha in samozavesti. Z njim lahko nadomestite izgubljene strukture in izboljšate celoten videz spodnje tretjine obraza. Zdravljenje z implantati ALL-ON-4 v Ljubljani omogoča ponovno vzpostavitev podpore ust in ličnic ter učinkovito delovanje naravnega žvečenja. To je idealna rešitev za tiste, ki iščejo fiksno snemljivo protetiko. S to metodo obnovite izgubljene zobe ali zobe v zelo slabem stanju. Odlična je za ljudi z minimalno količino kosti, ki je potrebna za vstavitev implantata, in za tiste, ki nimajo možnosti običajne protetične rehabilitacije z implantati.

Pomembnost metode zobnih implantatov ALL-ON-4

  • Cenovno ugodnejša rešitev od običajne protetične rehabilitacije z implantati
  • Ni potrebe po augmentaciji kosti in povišanja dna sinusa
  • Kratek čas okrevanja
  • Naravni videz obraza in povrnitev izgubljene funkcije žvečenja
  • Dolgoročna rešitev

Zaključek

Ko se želite naročiti na poseg z zobnimi implantati v Ljubljani, se obrnite na Artident. So strokovnjaki za izvajanje zdravljenja z zobnimi implantati ALL-ON-4 za učinkovito zamenjavo zob. Njihovi implantati so primerni za stabilizacijo proteze, ki pomaga pri vzpostavitvi želene funkcionalnosti. Če se želite naročiti na poseg z zobnimi implantati ALL-ON-4 v Ljubljani, se čim prej obrnite na Artident na telefonsko številko +386 40 607987. Za več informacij o naših možnostih zdravljenja z zobnimi implantati se še danes obrnite na ekipo.

Wednesday 4 January 2023

Zakaj so zobni vsadki priljubljena rešitev za zamenjavo zob?

 

Naši zobje opravljajo pomembno funkcionalno in družbeno vlogo v našem vsakdanjem življenju. Pomagajo nam pri vsem, od prehranjevanja do izražanja. Z nasmehom ustvarjate prvi vtis. Vpliva na to, kako vas dojemajo v poklicnih in družabnih krogih. Če vam manjkajo zobje ali so poškodovani, lahko to slabo vpliva na vaše poklicno in družabno življenje. V tem primeru pridejo prav zobni vsadki.

Zobni vsadki veljajo za naslednjo najboljšo stvar po naravnih zobeh. Namenoma so izdelani tako, da so po videzu, občutku in funkcionalnosti podobni vašim pravim zobem.  Z vsadki se lahko smejte bolj samozavestno. Na dolgi rok vam lahko nudijo boljšo vrednost kot običajne rešitve za zamenjavo zob, ki so na voljo. Morda razmišljate o tem, zakaj so zobni vsadki priljubljena možnost za zamenjavo zob. Spodaj predstavljamo najboljše razloge, zakaj so zobni vsadki priljubljena in učinkovita možnost zamenjave zob.

                                   Zobni vsadki

Naraven videz in prijeten občutek

Zobni vsadki so izdelani tako, da so po videzu, občutku in delovanju podobni vašim naravnim zobem. Poleg tega vam zobni vsadki omogočajo, da se lahko samozavestno smejite, jeste in se udeležujete družabnih dejavnosti. Ni vam treba skrbeti, kako dobro so videti in ali vam bo zobna proteza izpadla.

Trajnost in zanesljivost

Podobno kot pri naravnih zobeh morate pozornost nameniti pravilni negi in vzdrževanju vsadkov. Imajo torej enako dolgo življenjsko dobo kot običajne metode obnavljanja zob. Redno jih morate ščetkati in uporabljati zobno nitko. Redno obiskujte zobozdravnika in si tako zagotovite boljše zdravje in dobro počutje zob.

Večja stopnja uspešnosti

Če za zobne vsadke skrbite, je njihova doba trajanja v primerjavi z drugimi možnostmi za zamenjavo zob enaka ali celo boljša od njih. Tehnologija in tehnike vsadkov se izboljšujejo, zato se izboljšuje tudi njihova uspešnost. Če ste dobrega zdravja, imate več možnosti za uspešno zdravljenje z vsadki.

Izboljšana sposobnost žvečenja in uživanja hrane

Zobni vsadki so običajno zasidrani v čeljustni kosti tako kot naravni zobje. Sčasoma vam bodo pomagali ohraniti funkcionalnost čeljustne kosti in zmanjšati poškodbe kosti. Z zamenjavo manjkajočih zob z vsadki boste lahko bolje žvečili hrano in samozavestno govorili ali se smejali.

Izboljšane značilnosti obraza in kosti

Z operacijo zobnega vsadka se ohrani naravno zobno tkivo. Za običajne mostičke ni treba obravnavati sosednjih zob. To ne le ohranja trdnost kosti, temveč tudi zmanjšuje njihovo resorpcijo in propadanje. Namen je zaščititi čeljustno kost.

Zaključek

Vsi navedeni razlogi potrjujejo, da zobni vsadki dolgoročno zagotavljajo odlično vrednost. Lahko so prava naložba, če želite izboljšati zdravje ustne votline na dolgi rok. Če se želite posvetovati o zobnih vsadkih, se obrnite na Artident.  Dogovorite se za posvet z njihovo ekipo in jim dovolite, da vam pomagajo povrniti nasmeh in samozavest, ki si ju zaslužite!