Thursday 22 September 2022

Pet lastnosti najboljšega zobozdravnika v Ljubljani

Na stomatološko fakulteto se lahko vpiše vsakdo, ki ima ustrezno znanje na tem področju, a le nekateri imajo ustrezne lastnosti, da postanejo izjemni zobozdravstveni strokovnjaki.Priznan zobozdravnik v Ljubljani nima le široke stopnje izobrazbe ter informacij in strokovnega znanja za izvajanje številnih zobozdravstvenih posegov, temveč tudi več različnih lastnosti, značilnosti in spretnosti.

Spodaj so predstavljene najpomembnejše lastnosti izjemnih zobozdravnikov v Ljubljani, zaradi katerih izstopajo od ostalih.

Ročna spretnost 

Najpomembnejša odlika zobozdravnika je ročna spretnost, tj. sposobnost, da v ustni votlini izvaja izjemno natančne posege in pri tem ves čas ohranja koordinacijo.Ker gre za zelo omejen prostor, so usklajeni gibi in sposobnost natančnega obvladovanja naprav na majhnem prostoru z mirno roko izjemno pomembna lastnost, ki jo premorejo le najboljši zobozdravniki v Ljubljani.

Zobozdravstvena ordinacija Ljubljana

Pozornost do malenkosti 

Pri delu v tako majhnem prostoru, kot je ustna votlina, zobozdravniki ne smejo spregledati niti najmanjših podrobnosti.Izjemni zobozdravnik v Ljubljani mora biti zelo natančen.Še več, ne smejo pozabiti na tiste pomembne podrobnosti, ki lahko vplivajo na pravilno razporeditev in neskladje čeljusti.Prav tako imajo potrebno strokovno znanje za odkrivanje najmanjših podrobnosti, ki so lahko primarni simptomi neke dejanske bolezni ali težave z zobmi.

Medsebojni odnosi 

Veliko ljudi ne mara obiska pri zobozdravniku.Kljub temu je naloga zobozdravnika, da se pacienti pri njem počutijo prijetno in jih pomiri.Priznani zobozdravniki v Ljubljani skrbijo za dobre medsebojne odnose.Na pritožbe se odzovejo poglobljeno in jih obravnavajo strokovno.Med predstavitvijo različnih možnosti zdravljenja se pogovarjajo s pacienti in si prizadevajo pridobiti njihovo zaupanje.

Želja po dodatnem učenju

Zobozdravstvo je nenehno razvijajoče se področje.Iz dneva v dan se pojavljajo novosti, zaradi katerih so zobozdravstveni posegi bolj prijetni, učinkoviti in smiselni.Zobozdravniki v Ljubljani imajo željo po učenju.

Strokovnjaki na svojem področju

Odlični zobozdravniki v Ljubljani niso le strokovnjaki na svojem področju, ampak imajo tudi izjemno domišljijo, ki jim omogoča, da pacientu obnovijo zobe in mu pričarajo čudovit nasmeh.Zavedajo se, da je zobozdravstvo predvsem skrb za pravilno ustno higieno, hkrati pa vključuje tudi estetiko.Ne pozabijo tudi na to, da zobozdravstvo zahteva obvladovanje strategij, ki so značilne le za ta poklic.

Artident je zobozdravstvena ordinacija, v kateri so vam na voljo storitve najboljšega zobozdravnika v Ljubljani. Kontaktirajte nas na telefonsko številko +386 40 607987

Friday 2 September 2022

Na kaj moramo biti pozorni po posegu z zobnimi implantati

 

Zobni implantati so pripomočki, ki nadomestijo korenino manjkajočih zob. Mnogi postopki zobnih implantatov obrodijo sadove. Kljub temu je treba po operativnem posegu z zobnimi implantati paziti na nekatere stvari. Spodaj so predstavljene najpomembnejše: 

Predpisana zdravila: Zobozdravnik vam predpiše antibiotike in sredstva proti bolečinam, ki pomagajo pri zdravljenju ter lajšanju bolečin in oteklin. Slediti morate navodilom, ki so navedena na receptu, in od njih ne smete odstopati.

Kajenje: Do konca okrevanja se morate izogibati kajenju, saj to resno ovira celjenje v ustih.

zobni-implantati

Otekanje ali krvavitev: Po operativnem posegu pride do določenih pojavov. Otekanje doseže vrhunec v 2-3 dneh. Za zmanjšanje otekline si na obraz položite zavojček z ledom. Po posegu običajno pride do manjše krvavitve, če pa je ta močnejša, za 60 minut ugriznite gazo nameščeno nad prizadetim predelom.

Dieta: Dokler učinek lokalne anestezije ne popusti, pijte le hladno tekočino. Na dan posega jejte le mehko hrano in pijte veliko tekočine. Dokler se predel popolnoma ne zaceli, se morate izogibati trdi hrani.

Fizični napor: Na dan operacije omejite vse zahtevne vaje. Obisk fitnesa ali telovadnice se odsvetuje. Raje počivajte 1 ali 2 dni in glavo držite pokonci.

Naročanje na termin: Naročite se na naslednji pregled na zobni kliniki v Ljubljani, kjer je bil opravljen operativni poseg. Tam morate biti na dogovorjeni datum, da vas lahko zobozdravnik pregleda in po potrebi predpiše različna zdravila, ki bodo omogočila učinkovito celjenje. 

implantat1

Ustna higiena: Uspeh ustne kirurgije je odvisen od tega, kako čista so usta. Redno si umivajte preostale zobe. Nekaj dni se ne približujte območju implantata. Kasneje za učinkovito ščetkanje uporabite ščetko z nežnimi ščetinami. Izpiranje ust s slano vodo je zelo blagodejno in odlično za zdravljenje. To lahko počnete 4-5-krat na dan. 

Proteza: Če območje implantata prekriva proteza ali umetni zobje, jih nekaj dni ne nosite.

Zobni implantati so učinkovita in trajna rešitev. Z upoštevanjem standardne medicine, nege in preprostimi nasveti za vzdrževanje čistoče, se bo rana hitreje zacelila.

Tooth human implant. Dental implantation concept. Human teeth or

Če vas pot zanese v Ljubljano in iščete najboljše zobne implantati, vsekakor obiščite Artident.  Na voljo imajo najboljše strokovnjake, ki vam nudijo najboljšo zobozdravstveno oskrbo po dostopni ceni. Kontaktiraj nas na telefonsko številko +386 40 607987.