Monday 15 July 2019

Odličen vodnik, ki vas bo prepričal v zobne vsadke



Ali vam manjka en zob ali več? Ali ste spoznali, da zobne proteze ali mostiček niso za vas? Lahko se odločite za zobne vsadke, saj je to odlična in dolgotrajna alternativa.

Ali vam manjka en zob ali več? Ste kdaj pomislili o tem, kako veliko govorite in žvečite vsak dan? Ali ne bi bilo odlično imeti trajno rešitev, ki deluje kot pravi zob? Zobni vsadek lahko dramatično izboljša vaš nasmeh in poveča kakovost vašega vsakodnevnega življenja.

Ali razmišljate o zobnih vsadkih za zamenjavo izgubljenih ali poškodovanih zob? Tukaj ponujamo nekaj informacij, ki vas bodo zagotovo vodile skozi celoten proces vsaditve. Prav tako vam bo pomagal ugotoviti, ali je postopek zobnih vsadkov pravi za vas:

ru_implantacio_webre2-e1404052186424

Pred kirurškim posegom

Ponavadi imajo kandidati za kirurgijo zobnih vsadkov poškodovane ali manjkajoče zobe zaradi poškodb ali prejšnjih parodontalnih bolezni. Po posvetovanju zobozdravnik najprej vzame rentgensko sliko vaših ust. S tem bo zobozdravnik ocenil ugriz pacienta, lokacijo manjkajočih zob ter čeljustne kosti, kjer bodo postavljeni vsadki. Občasno izdelajo tudi model vaših zob, ki podpirajo postopek vsaditve.

Operacija

V večini primerov kirurgije zobnih vsadkov je zdravnik najprej zaskrbljen glede stopnje bolečine, ki jo lahko bolniki občutijo. Najboljša novica je, da se bo specialist z vami pogovoril o več stvareh. Zagotovil vam bo udoben in neboleč postopek vsaditve, vključno z lokalno anestezijo in ustno sedacijo.

Če menjate poškodovane zobe, bo prvi korak puljenje ali ekstrakcija poškodovanega zoba. Če je potrebno, zdravnik pripravi kost in tako zagotovi dovolj prostora za vsadek. To je rutinski postopek, ki vključuje dodajanje materiala na manjkajoče mesto kot oporo za vaš zobni vsadek. To se lahko izvede med prvim obiskom za operacijo vsadkov. Če čeljust potrebuje več pomoči, si zobozdravnik lahko vzame malo več časa, da zdravi območje za nadaljnje postopke.

Po anesteziji ali sedaciji bo zobozdravnik zarezal v del dlesni, da bi izpostavil kost. Pri tem postopku ne boste čutili ničesar! V kost izvrtajo luknjo, kamor se postavi kovinski implantat, nato pa se luknja zapre. Kovinski vsadki bodo delovali kot korenina za vaš zobni vsadek. Po nekaj dneh se implantati združijo s čeljustno kostjo, kar daje implantatu trdne temelje za umetni zob ali krono. Medtem vam lahko vaš zobozdravnik da začasno protezo zaradi izgleda. Zobozdravnik bo nato nastavil začasno krono, ki bo ostala vse dokler ne pride do končne krone.

Po kirurškem posegu in nega za vsadke

Po operaciji vsadka lahko pride do manjših bolečin in krvavitev. Oteklina dlesni in obraza je zelo redka in pacienti te stvari dobro prenašajo. Uživati morate mehko hrano od dva do tri tedne. V najslabših primerih lahko uporabljate tudi protivnetna zdravila, antibiotike ali zdravila proti bolečinam. Za boljši rezultat se izogibajte uživanju trdih bonbonov, žvečenju ledu in uporabi tobaka. Ne pozabite, da bodo nekatera živila in pijače obarvala vaše nove zobe. Z ustrezno skrbnostjo bodo zobni vsadki trajali vsaj do konca vašega življenja! Vendar pa je reden pregled bistven za to, da se to resnično zgodi.

Zaključek

Artident, zobozdravstvena ordinacija v Ljubljani vam pomaga ugotoviti, ali je to prava rešitev za vaše težave z zobmi. Podprli vas bodo in vas vodili na pot do trajnega nasmeha. Pokličite Artidenta na +386 40 607987 in se naročite na razgovor še danes!