Friday 10 August 2018

5 Pozitivnih vidikov implantatov, ki jih ne smete ignorirati, ko se odločate o svojih možnostih

Vam manjkajoči zobje otežujejo žvečenje? Se vaše beside pogosto izgubijo v zobnih vrzelih? Imate polomljene in nagnite zobe, zaradi katerih se sramujete in se tako nesproščeno smejite? Krivi in manjkajoči zobje predstavljajo veliko težavo, ki jo ne smete nikoli ignorirati.

Pri Artidentu si strokovnjaki že več let prizadevajo obnoviti manjajoče in okvarjene zobe z uporabo sodobnih zobozdravstvenih postopkov. Posamezniki, ki so se odločili za zobne vsadke poročajo o pozitivnih spremembah, ki so jih le te vnesli v njihovo življenje. Ne le, a so zobje boljšega videza, a prav tako je olajšano njihovo govorjenje in žvečenje – prav tako fizično neudobje ni več prisotno. Kot naš pacient se ne smete nikoli sramovati stanja svojih ust. Če želite obnoviti svoje manjkajoče zobe vam zobni vsadki zagotovo lahko pomagajo.

5 Pozitivnih vidikov implantatov, ki jih ne smete ignorirati, ko se odločate o svojih možnostih

  1. Zobni vsadki so naravnega videza in lajšajo funkcioniranje vaših zob
Naravn zobje seveda nimajo nadomestitve. Dejstvo je, da prav nobena rešitev ni popolnoma enaka kot vaši naravni zobje, a kljub temu zdaj obstaja rešitev, ki prinaša videz in občutek naravnih zob: zobni vsadki. Prav tako obstajajo drugi načini nadomestitve manjkajočih zob, kot so mostički in proteze, a le te niso tako močni, kot vaši naravni zobje. Nasprotno zobni vsadki prinašajo korenino, ki je tako močna kot korenine vašh naravnih zob.
  1. Implantati so biokompatibilni
Implantati so izdelani z biokompatibilnega materiala, titana, ki se spoji z vašo čeljustjo. Ko so vsadki enkrat vstavljeni v čeljust pride do tako imenovane oseointegracije. Postopek zdravljenja pomeni, da bodo zobni vsadki delovali na enak način, kot vaši naravni zobje. Ob skrbi in rednem vzdrževanju predstavljajo dolgotrajno rešitev.
  1. Kirurški postopek zobnih vsadkov je visoko učinkovit
Implantati pravzaprav obsegajo tudi oralno operacijo, kar se morda zdi nekoliko zastrašujoče. Pri Artidentu strokovnjaki na tem polju delujejo že dlje časa in vam lahko zagotovijo odlične rezultate. Ko govorimo o nadomestitvi manjkajočih zob lahko rečemo, da je postopek uspešen v 98% primerov.
  1. Implantati prinašajo več možnosti za kozmetični učinek
V kozmetičnem zobozdravstvu so se implantati najprej uporabljali za nadomestitev enega zoba, zdaj pa jih strokovnjaki uporabljajo za nadomestitev več zob ali celotnega ustnega loka. Obenem so na voljo tudi mini implantati, ki se uporabljajo v primeru tanjših čeljusti.

Implantati olajšajo vaše življenje

Posameznik brez zob lahko oteženo uživa hrano, kot so oreščki in zelenjava, ki predtavljajo pomemben del zdrave prehrane. Pogosto se odločajo za tekočinsko dieto. V skladu z klinično anketo posamezniki brez zob umrejo 10 let pred posamezniki z zobmi. Za obnovitev svojega nasmeha lahko tako izberete implantate in ponovno uživate v svoji najljubši hrani.

Dogovorite se za posvet

Artident je profestionalna dentalna klinika v Ljubljani, kjer se lahko posvetujete s talentiranim zobozdravnikom, ki bo obnovil vaš nasmeh. Strokovnjaki bodo odpravili vaše težave in obnovili vašo samozavest. Če želite svoje težave odpraviti na manj boleč način in se odločite za učinkovite implantate pokličite Artident na +386 40 607987 ali pa uporabite kontaktni obrazec in se dogovorite za posvet.