Tuesday 6 September 2016

Stvari, ki jih morate vedeti, preden se odločite za zobne implantante

Lep nasmeh je izredno čudovit, njegovo bistvo pa so močni in zdravi zobje – nasmeh, ki ga boste hranili do konca svojega življenja. Zdrav nasmeh je idealen znak močnega telesa. Če vam manjka eden ali več zob, za ukrepanje še vedno ni prepozno. Najboljša metoda za nadomestitev manjkajočih zob so zobni implantati, saj so vsajeni v čeljust in tako postanejo del vaše kostne strukture.

Kaj so zobni implantati: - 

Zobni implantanti so posebej oblikovane umetne korenine, ki so vsajene v čeljust in so idealna rešitev za nadomeščanje manjkajočih zob. Dentalni implantati lahko zagotovijo:
  • Čudovit nasmeh
  • Obnovijo žvečenje
  • Ohranijo obstoječe zobe
Kako veste, če ste pravi kandidat za uporabo zobnih implantatov: - 

Idealni kandidati za dentalne vsadke morajo biti dobrega zdravja ter morajo imeti zadostno oralno higieno. Za samo vsajanje implantatov je potrebna zadostna kostna masa, ki podpira vsadke. Pacienti morajo imeti zdrave dlesni, brez kakršnih koli paradontalnih bolezni.
Običajno se dentalni vsadki spojijo s kostjo. Po postopku vsajanja kost potrebuje določeno časovno obdobje (4 do 6 mesecev) da se spoji z vsadkom. Splošno je površina vsadka izdelana s titana, ki omogoča dobro biološko povezavo s čeljustjo.

Postopek vsajanja implantantov

Pred postopkom vsajanja se morate posvetovati s svojim zobozdravnikom. Po posvetu se bo le ta odločil, kako bodo vsadki vsajeni v vašem primeru. Po tem bo sprejel še odločitev vrste vsadkom in bo oblikoval načrt glede na vaše osebne potrebe in preference. Vsadki tako lahko:

Nadomestijo zob: - 

Če vam manjka cel zob, tega lahko nadomestite z implantatom ali krono. Na ta način se lahko preprosto izognete brušenju sosednih zob, kar igra pomembno vlogo pri tvorbi mostičkov.

Nadomestite več zob: - 

Če vam manjka več kot le en zob, lahko tudi te nadomestite z več vsadki, ki so povezani z mostički.

Nadomestite vse zobe: - 

Če vam manjkajo zobje tako zgornje, kot spodnje čeljusti, lahko svoj nasmeh popolnoma popravite z vsadki.

Kako implantate vzdrževati: -

Vaši zobje po posegu zahtevajo večjo raven oralne higiene in redne obiske pri zobozdravniku. Implantanti se obnašajo prav tako, kot vaši naravni zobje, zato morate za njih skrbeti tako, kot za svoje naravne. Potrebno je dnevno umivanje in nitkanje, kar preprečuje nabiranje oblog okoli vsadka. Redno obiskovanje zobozdravnika je ključnega pomena.

Če iščete posebne kupčije zobozdravstva in implantologije, potem kontaktirajte zobozdravnika v Ljubljani. Artident vam bo z vsadki omogočil sijoč nasmeh in zdrav ugriz. Za več informacij nas lahko kontaktirate preko spletne strani!